Οι Ευρωπαίοι κλείνουν τα σύνορα με το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού

Τρόμος στη Βρετανία. Η μετάλλαξη του κορωνοϊού, αναγκάζει τη μία μετά την άλλη τις Ευρωπαϊκές χώρες να κλείνουν τα σύνορά τους για επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήδη από σήμερα Κυριακή η Ολλανδία και το Βέλγιο αναστέλλουν τις πτήσεις από τη Βρετανία. Ανάλογη αντιμετώπιση εξετάζει και η Γερμανία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητική πηγή, ακολουθώντας το παράδειγμα απαγορεύσεων των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

«Οι περιορισμοί στην εναέρια κυκλοφορία από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική αποτελούν μια σοβαρή επιλογή», που εξετάζει αυτήν τη στιγμή το Βερολίνο, είπε πηγή προσκείμενη στο γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα, η ολλανδική κυβέρνηση ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την 1η Ιανουαρίου μετά τον εντοπισμό στην Ολλανδία ενός κρούσματος από μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Βρετανία.

Το Βέλγιο θα αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01.00 ώρα Ελλάδας) μετά την ανακάλυψη μιας νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, που κυκλοφορεί σε τμήματα της βρετανικής επικράτειας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι η διάρκεια της αναστολής θα είναι τουλάχιστον 24 ωρών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα