Οι FIFA/UEFA αναλαμβάνουν και την «Επιτροπή Ακεραιότητας»;


Την επιτροπή «Προστασίας και Ακεραιότητας» της ΕΠΟ προβλέπει το άρθρο 56 του καταστατικού της ΕΠΟ και οι FIFA/UEFA πιέζουν να συσταθεί μια ώρα γρηγορότερα. Έπρεπε να είχε γίνει πριν από 2,5 χρόνια, αλλά η τότε διοίκηση δεν είναι «εξυγιαντική». Τώρα… είναι και πολύ μάλιστα.

Κι όπως έγραψε μόνο η «Α», άρχισαν τα τηλέφωνα στον υφυπουργό Βασιλειάδη και τον πρόεδρο Γραμμένο από πολλούς «ακέραιους» για τη θέση. Προβλέπει αυτή η επιτροπή έναν πρόεδρο, δύο μέλη και τον integrity officer της ΕΠΟ. Πέρασε μια εβδομάδα από τότε και ακόμα τίποτα. Κάποιος της Εκτελεστικής, μάλιστα, πρότεινα να γίνει… επταμελής η επιτροπή. Για περισσότερο εύρος, πιο δίκαιες αποφάσεις… ντεμέκ.

Μέχρι να τα βρουν στα… τηλέφωνα ο Γραμμένος με τον Βασιλειάδη, FIFA/UEFA ειδοποίησαν ότι αν δεν έχουν τα ονόματα των μελών της επιτροπής αυτής, θα αναλάβουν οι… ίδιες! Να στείλουν, δηλαδή, δικούς τους ανθρώπους για ν’ αποφασίζουν ποια παιχνίδια είναι στημένα, με βάση τα ραβασάκια από τη Sport Radar. Μήπως αυτό, τελικά, θέλουν Βασιλειάδης και Γραμμένος; To be continued…

Διαβάστε επίσης