Οι φρεγάτες φέρνουν χρήμα στα ελληνικά ναυπηγεία

Μετά την παραγγελία φρεγατών (ύψους 5 δισ. ευρώ) του Πολεμικού Ναυτικού

Η απόφαση για την παραγγελία των φρεγατών (ύψους 5 δισ. ευρώ) του Πολεμικού Ναυτικού θα σημάνει και την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Και αυτό διότι μιλάμε για τέσσερις νέες φρεγάτες, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ. Και με βάση την επιλογή του προμηθευτή, είναι και το τμήμα του εξοπλιστικού προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Δηλαδή, οι δουλειές που θα έρθουν στα ελληνικά ναυπηγεία από την παραγγελία. Όπως γίνεται αντιληπτό, αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις τόσο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όσο και σε αυτά της Ελευσίνας. Οι Γάλλοι έχουν προτείνει για τις Belharra, η πρώτη εκ των οποίων θα κατασκευαστεί στη Γαλλία και οι υπόλοιπες τρεις στην Ελλάδα. Παράλληλα προβλέπεται ότι η αναβάθμιση των τεσσάρων MEKO θα γίνει σε ελληνικό ναυπηγείο. Από την άλλη, η αμερικανική πρόταση έρχεται από τη Lockheed Martin.

H πρόταση των ΗΠΑ δίνει την επιλογή της ναυπήγησης του πρώτου πλοίου στο εξωτερικό, ενώ θα προετοιμαστεί και το πλαίσιο ομαλής υλοποίησης του περαιτέρω ναυπηγικού προγράμματος στην Ελλάδα. Επίσης, προβλέπεται και εδώ ότι το σύνολο των εργασιών που αφορά τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών MEKO θα γίνει αποκλειστικά στην Ελλάδα, με την άμεση εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα