«Οι ιδιώτες συμφέρουν περισσότερο από το δημόσιο σύστημα υγείας»

Την άποψη ότι οι ιδιώτες συμφέρουν περισσότερο από το δημόσιο σύστημα υγείας, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε στο Mega και είχε διάλογο με εργαζομένους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον αξονικό τομογράφο. Το νοσοκομείο διέθετε δύο αξονικούς τομογράφους, ωστόσο αμφότεροι βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Στον έναν σημειώθηκε βλάβη από την Παρασκευή, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς είναι παλαιάς τεχνολογίας και η επισκευή του θεωρείται ασύμφορη.

«Τα μηχανήματα χαλάνε. Καλέσαμε αμέσως την εταιρία, η οποία προσπάθησε άμεσα να επισκευάσει τον αξονικό τομογράφο, χωρίς επιτυχία. Χρειάζεται μια πλακέτα, την οποία έχουμε παραγγείλει και θα φθάσει στις 12 σήμερα», σημείωσε ο Γεωργιάδης. Και πρόσθεσε: «Σε ένα μήνα ο ‘Ευαγγελισμός’ θα έχει και δεύτερο αξονικό τομογράφο, που έχει αγοραστεί με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του νοσοκομείου κατήγγειλαν ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου, με συνέπεια το νοσοκομείο να ενοικιάζει μηχανήματα ιδιωτών για να απαντήσει ο υπουργός: «Δεν θα κλείσουμε και τους ιδιώτες».

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο υποστήριξαν ότι περίπου το 50% των αξονικών τομογραφιών ανατίθενται στους ιδιώτες και κάλεσαν τον Γεωργιάδη να δώσει στοιχεία για τα «διαφυγόντα κέρδη» των δημόσιων νοσοκομείων. Παράλληλα, πρόσθεσαν ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν αδειάσει, προς όφελος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Στην παρατήρηση αυτή, ο Γεωργιάδης αντέτεινε ότι τα «ιδιωτικά συστήματα μάς συμφέρουν περισσότερο από τα δημόσια συστήματα υγείας».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο υπουργός Υγείας, ανέφερε: «Δεν είναι ώρα για φασαρίες, για απεργίες και διεκδικήσεις. Είναι ώρα μόνο για δουλειά. Η χώρα είναι υπό χρεοκοπία. Τώρα η πατρίδα δεν έχει να δώσει. Δεν υπάρχει κανείς να καλοπερνάει σήμερα».

Διαβάστε επίσης