Οι Ιταλοί πάνε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των ποδοσφαιριστών της Serie A και B

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, τόνισε πως υπάρχει πλέον η σκέψη για επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού όσον αφορά τις πρώτες ποδοσφαιρικές κατηγορίες της Ιταλίας.

Η συντριπτική πλειονότητα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζεται στις δύο πρώτες κατηγορίες της Ιταλίας έχει κάνει το εμβόλιο, όμως υπάρχει και ένα ποσοστό 4 με 5 τοις εκατό που δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί και δεν αποκλείεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρθούν έξτρα μέτρα, πιο αυστηρά.

Αυτά έχουν να κάνουν με επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, με τον πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκραβίνα, να αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα το απαιτήσουν.

“Ζήτησα από την Ένωση των Ποδοσφαιριστών και από την Serie A και την Serie B να εφιστήσουν την προσοχή των παικτών προσπαθώντας να τους πείσουν.

Έχουμε ένα ποσοστό 4 με 5 τοις εκατό που δεν έχουν την Πράσινη Κάρτα του Πλήρους Εμβολιασμού, αλλά για κάποιους από αυτούς είναι επειδή έχουν λάβει εμβόλιο που δεν αναγνωρίζεται στη χώρα μας.

Θα εξετάσουμε την κατάσταση και αν κρίνουμε πως τα νούμερα μας υποδείξουν πως δεν είναι ασφαλές το ποδοσφαιρικό περιβάλλον, θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, όπως και σε αυτά που επιβλήθηκαν στο προσωπικό στα σχολεία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκραβίνα, για να προσθέσει:

“Ακόμα και με τα υπάρχοντα ιατρικά πρωτόκολλα, εάν υπάρχει ένα άτομο που δεν έχει κάνει το εμβόλιο και μπει στα αποδυτήρια, τότε δημιουργούν ένα πολύ υψηλό ρίσκο.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε νέο πισωγύρισμα μετά από όλες αυτές τις θυσίες που έχουν γίνει”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα