Οι κερδοσκόποι δεν έχουν τον Θεό τους

Τελικά αυτό που αποδεικνύεται είναι πως όσα Μνημόνια κι εάν επιβληθούν στη χώρα μας από τους δανειστές, όσο κι εάν η κυβέρνηση δίνει μάχες, οι κερδοσκόποι δεν υπολογίζουν απολύτως τίποτε.
Έτσι μία εξαιρετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τον υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο μετά τις καταγγελίες, ότι σε πολλά σχολεία που μοιράζονται φρούτα σε μικρούς μαθητές ήταν σάπια, όπως συνέβη στο Ηράκλειο, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των μικρών μαθητών, που κινδυνεύουν με δηλητηριάσεις.
Γι’ αυτό το λόγο ήδη του υπουργείο Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει ελέγχους στα τρόφιμα που μοιράζονται στα σχολεία. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, διενεργούνται επιτόπιοι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις του φορέα που γίνεται η τυποποίηση, η συσκευασία και η αποθήκευση των προϊόντων και οι έλεγχοι υλοποιούνται από τους ποιοτικούς ελεγκτές του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.
Κάθε παρτίδα συνοδεύεται με δελτίο ανάλυσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Για την παρακολούθηση της ορθής εφαρμογής του προγράμματος έχει οριστεί, επίσης, επιτροπή αποτελούμενη από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων ), η οποία διενεργεί επιτόπιους ελέγχους.

Η αναφορά

Την αναφορά είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, καταγγέλλοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα ακατάλληλων φρούτων σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου. Στον βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενημερώνοντας ότι τον Μάρτιο εκδόθηκε έγγραφο από τη διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το οποίο τα προϊόντα κατά την παράδοση πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση.
Σε διαφορετική περίπτωση ο διευθυντής του σχολείου πρέπει να αρνηθεί την παραλαβή και να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.
Ο κ. Παπαθεοδώρου διαβεβαιώνει επίσης ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης διενεργεί συνεχείς ελέγχους σε σχολεία και σε περίπτωση που διαπιστώνεται ακαταλληλότητα εντέλλεται την αντικατάστασή τους.

Μ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα