Οι κινήσεις των βομβιστών στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της Eurobank, αλλά και παρακείμενων καταστημάτων, με τους αστυνομικούς να αναζητούν στοιχεία για τα δύο άτομα που άφησαν τη βόμβα στο κτίριο της οδού Σανταρόζα 7 και για τη μηχανή που διέφυγαν.

Τις κινήσεις των τρομοκρατών έχουν καταγράψει και κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, ενώ γίνεται έρευνα και για την παρουσία άλλων προσώπων -ως υποστηρικτική ομάδα σε περίπτωση που κάτι «στράβωνε». Από το υλικό που έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι τα δύο άτομα φορούσαν κράνη, ενώ ο αριθμός κυκλοφορίας της μηχανής ήταν καλυμμένος με φιμέ πλαίσιο. Μάλιστα η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν προς τα Εξάρχεια όπως ακριβώς είχαν κάνει οι άγνωστοι που είχαν τοποθετήσει την βόμβα στο υπουργείο Εργασίας -η οποία δεν είχε εκραγεί λόγω λάθους στη συνδεσμολογία. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τη μαρτυρία του φύλακα της τράπεζας, ο οποίος είδε τις κινήσεις των δύο τρομοκρατών.

Όσον αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούνταν από 3 κιλά εκρηκτικής ύλης, χρονοδιακόπτη, μπαταρία ενώ ήταν τοποθετημένος σε μεταλλικό κουτί. Παρόλο που η ποσότητα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλη, οι ζημιές που προκάλεσε -τουλάχιστον στην πρόσοψη του κτιρίου- είναι σημαντικές.

Τα πάντα σχεδόν έχουν καταστραφεί, με τους υπαλλήλους να κοιτάζουν σοκαρισμένοι το… βομβαρδισμένο τοπίο. Ακόμη και οι τζαμαρίες του πρώτου ορόφου έχουν διαλυθεί ενώ στον δεύτερο όροφο έχουν ραγίσει τα τζάμια.
Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα