Οι λάθος λέξεις και τα μηνύματα που λαμβάνουν οι αρνητές

Πολλές φορές έχω καταχεριάσει (όπως έλεγε ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος) τον Αλέξη Τσίπρα για διάφορες λεκτικές του αστοχίες και του έχω προτείνει να σκέφτεται και δύο και τρεις φορές τις λέξεις που λέει, διότι μπορεί να θέλει να εντυπωσιάσει, αλλά συνήθως κάνει γκέλες.

Κι εντάξει, γελάμε, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται στον θώκο του 4ου πολιτειακού θεσμού της χώρας. Διότι πώς να το κάνουμε, μάλλον είναι γκέλα να λες το ακόλουθο: «Οι απειλές, οι διώξεις και οι καταδίκες, που μετατρέπουν το εμβόλιο από ευλογία ζωής σε ρετσινόλαδο, για να θυμηθούν κάτι οι παλαιότεροι, είναι πρακτικές που ανήκουν σ’ ένα άλλο πλαίσιο σκέψης και οργάνωσης της κοινωνίας».

Δηλαδή, ο αρνητής που ψάχνει να πιαστεί από οτιδήποτε τι θα καταλάβει; Ότι απλά το εμβόλιο είναι ρετσινόλαδο. Τι να πεις, όταν την ίδια ώρα ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, σχολιάζοντας τις συνάξεις των αρνητών, δεν κρύφθηκε:  «Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας απαλλάξει από τους παλαβούς. Τι θα έλεγαν αν δεν είχε βρεθεί εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα; Αν δεν κάναμε τα εμβόλια όταν ήμασταν παιδιά, καταλαβαίνω ότι θα ήταν κάτι ξένο. Όλες οι αρρώστιες, πανούκλα, φυματίωση, αντιμετωπίστηκαν με εμβόλια και με φάρμακα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα