Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν αλλάζουν τις ομάδες

Sports Παρασκήνια

H έλευση του Ζοσέ Μπότο δημιουργεί προσδοκίες στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο χρόνος που έρχεται στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι τέτοιος για να κάνει… ουσιαστική δουλειά. Μάλλον αναγνωριστικός φαντάζει. Την περίοδο του Ιανουαρίου, όταν διακαώς επιθυμείς να ενισχύσεις την ομάδα με μεταγραφές, σε πιέζει ο χρόνος και σε καταλαμβάνει η αμφιβολία. Ο Ιβάν άργησε να πάρει τεχνικό διευθυντή. Ποδοσφαιριστές ήδη θα έπρεπε να έχουν αποκτηθεί, αλλά με δεδομένο τον ερχομό του Μπότο και της πρωτοκαθεδρίας του σε αυτό το κομμάτι, ο χρόνος αυτός παίρνει παράταση.

Η περίοδος του Ιανουαρίου είναι ιδιαίτερη. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, ενώ συνηθίζεται στο πλαίσιο του παζαριού για να πέσει η τιμή του στόχου, η μεταγραφή να ολοκληρώνεται τις τελευταίες ημέρες, αν όχι στο παρά ένα.

Αυτό έχει δείξει η πρακτική. Όταν μάλιστα ένας παίκτης ουσιαστικά μπαίνει τον Φεβρουάριο στους ρυθμούς της νέας του ομάδας, μπορεί, ακόμη και αν είναι ικανός, ν’ αποδώσει μετά από αρκετό καιρό, ή και να μην μπει καθόλου στο κλίμα. Πέραν όλων των άλλων όμως ο Σαββίδης δεν πρόκειται ν’ ανοίξει το πουγκί και να μοιράσει χρήμα. Το πρωτάθλημα εξάλλου είναι χαμένο. Η πορεία στο Conference League αποτελεί ένα κίνητρο, αλλά περιορισμένης εμβέλειας, καθώς στην πορεία μένουν αξιόλογες ομάδες τις οποίες δύσκολα θ’ ανταγωνιστεί ο ΠΑΟΚ. Η αλλαγή εικόνας του οικοδομήματος που έχει χτίσει ο Λουτσέσκου, θεωρείται ανέφικτο να γίνει άμεσα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα