«Οι μνημονιακές πολιτικές θα καταργηθούν»

«Εχουμε τοποθετηθεί και συλλογικά ως κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, ότι τέτοιες συμφωνίες που συνεχίζουν τις μνημονιακές πολιτικές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και για τις οποίες δεν θα ερωτηθούμε και δεν θα συμφωνήσουμε, δεν θα μας δεσμεύουν».

Αυτό υποστήριξε μιλώντας στον ρ/σ Βήμα fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κληθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει με την τρόικα. Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Τσίπρα, ο κ. Στρατούλης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απάντησε:

«Εχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές στο βασικό ζήτημα, που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα η χώρα και είναι το δημόσιο χρέος της. Εμείς λέμε ότι δεν είναι βιώσιμο και επομένως πρέπει να κουρευτεί ή να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, η κυβέρνησή τους, λένε ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Αν, λοιπόν, υπάρχουν πολιτικές στο συγκεκριμένο ζήτημα που κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, όσες συναντήσεις και να γίνουν, όσες συζητήσεις και να γίνουν, κοινή βάση δεν μπορεί να επιτευχθεί».

Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε, αναφερόμενος στην γραμμή που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι «θα πάμε με το πρόγραμμά μας στις διαπραγματεύσεις και για το ζήτημα του μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων δεν έχουμε να ρωτήσουμε κανέναν. Η Βουλή των Ελλήνων τα ψήφισε και Βουλή των Ελλήνων θα τα καταργήσει. Για το δημόσιο χρέος, πρέπει να γίνει σαφώς διαπραγμάτευση…

Στην όποια διαπραγμάτευση πρέπει να πάει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πάει αποφασισμένη να πετύχει το στόχο της και να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία: από το διεθνή διαχειριστικό έλεγχο μέχρι αυτά που μας οφείλει η Γερμανία. Το πρόγραμμά μας, θα το πάμε μέχρι τέλους».

Διαβάστε επίσης