Οι νέες online δράσεις του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου

Στα βίντεο γίνεται κυρίως χρήση υλικού απευθείας από την NASA και άλλες υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει σύνδεση με τα πραγματικά γεγονότα και τους ερευνητές, και απευθύνονται σε μαθητές 14+ και γενικό κοινό

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση μέσα από δύο νέες δωρεάν online δράσεις!

Μέσα από τη σειρά σύντομων Podcasts με τίτλο «Space Talks» του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, οι διαδικτυακοί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν με απλό και κατανοητό τρόπο, φαινόμενα και θέματα του Διαστήματος και της Αστροφυσικής, μέσα από τον προφορικό, αφηγηματικό λόγο του Διονύση Σιμόπουλου!

Μπορούν να παρακολουθήσουν/κατεβάσουν στο Spotify το πρώτο διαθέσιμο επεισόδιο, με τίτλο: «Space Talks: Σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια».

Ακόμα, στη σειρά «Space Series» μπορούν να παρακολουθήσουν σύντομα βίντεο με θέματα Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικής Εξερεύνησης και Τεχνολογίας και να κατανοήσουν μέσα από την αφήγηση του διευθυντή του Πλανηταρίου, κ. Μάνου Κιτσώνα, με απλό και σύντομο τρόπο, θέματα που έρχονται κάθε τόσο στην επικαιρότητα και πολλές φορές δεν είναι γνωστά ή κατανοητά.

Στα βίντεο γίνεται κυρίως χρήση υλικού απευθείας από την NASA και άλλες υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει σύνδεση με τα πραγματικά γεγονότα και τους ερευνητές, και απευθύνονται σε μαθητές 14+ και γενικό κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μέσα από το κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube τα δύο πρώτα επεισόδια με τίτλο: «Ο Hubble και η Διαστολή του Σύμπαντος» και «Αναζητώντας Εξωπλανήτες».

Σημειώνεται ότι στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Πλανηταρίου είναι διαθέσιμα για ηλεκτρονική ανάγνωση τα βιβλία των παραστάσεων.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα