«Οι νοικοκυρές να αναζητούν τις φθηνότερες τιμές»

Επειδή ο ίδιος απέτυχε, παρά τις μεγαλοστομίες του να πολεμήσει την ακρίβεια, τώρα καλεί τις νοικοκυρές να αναζητούν τις φθηνότερες τιμές. Ο λόγος για τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ-1, ο κ. Γιακουμάτος προέτρεψε τις νοικοκυρές να αναζητούν προϊόντα με φθηνότερες τιμές και «να μην πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ έχοντας το κεφάλι ψηλά σαν το παγώνι». Παράλληλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι πολλές βιομηχανίες τροφίμων και καταστήματα κάνουν προσπάθεια να ρίξουν τις τιμές και να βοηθήσουν την οικονομική αδυναμία των καταναλωτών, αλλά όπως και ο ίδιος έχει διαπιστώσει από τους ισολογισμούς εταιριών τροφίμων που έχει δει τα περιθώρια κέρδους είναι περιορισμένα.

Την ίδια ώρα διευκρίνισε ότι τις επόμενες μέρες θα εξετάσει με τα σούπερ μάρκετ και τα κέντρα διανομής πώς θα διατηρηθούν χαμηλά οι τιμές στο γάλα. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, αγνοεί προφανώς ότι τα νοικοκυριά στην Ελλάδα όχι μόνο αναζητούν τις προσφορές και τα φθηνότερα προϊόντα, αλλά έχουν κάνει περικοπές ακόμη και στην αγορά τροφίμων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα