«Οι ομαδικές απολύσεις έχουν ξεκινήσει από την εποχή της ύφεσης»

Στην παραδοχή πως οι ομαδικές απολύσεις γίνονται εδώ και χρόνια, παρά τη σχετική νομοθεσία, προχώρησε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9.84, ο κ. Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι «οι ομαδικές απολύσεις έχουν δυστυχώς ξεκινήσει από την εποχή της ύφεσης». Οπως είπε γίνονται από επιχειρήσεις που αποφασίζουν οι επιχειρηματίες τους να κλείσουν χωρίς καν να προσφύγουν σε πτώχευση, χωρίς να ακολουθούν τις διαδικασίες

Σχετικά με τις αλλαγές στο νόμο για την προστασία των ομαδικών απολύσεων επεσήμανε ότι «γίνεται μια συζήτηση αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη κατάληξη για το τι αλλαγές θα γίνουν». Μάλιστα τόνισε πως «οι μαζικές απολύσεις δεν έχουν να κάνουν με το νόμο αλλά κυρίως με την πραγματική ή επικαλούμενη αδυναμία επιχειρήσεων να λειτουργήσουν. Υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ του τι ισχύει γενικά στην εργατική νομοθεσία και τι εφαρμόζεται στη πράξη».

Τέλος, για το νέο νόμο φορολογίας των ακινήτων ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές στους συντελεστές. Επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει μια τελευταία προσπάθεια να προσαρμοστούν οι συντελεστές στα χρήματα που θέλει να εισπράξει το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης