Οι οργανωμένοι έχουν καταστρέψει ομάδες

Η μίνι κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και τους οργανωμένους της ομάδας του Πειραιά, που κυρίως εκπροσωπούνται από τη Θύρα 7, αναδεικνύει τα κακώς κείμενα, τα οποία χρόνια τώρα ταλανίζουν τους μεγάλους ελληνικούς συλλόγους. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσει τη Θύρα των σκληροπυρηνικών και ακολούθησε… πόλεμος.

Στις μνήμες των παλαιότερων ήλθαν οι κόντρες που είχε ο ιστορικός πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Βαρδινογιάννης, με τους οργανωμένους, όταν είχε αποφασίσει να βάλει λουκέτο στη Θύρα 13, καθώς με συμπεριφορές τους προξενούσαν ζημιά στον σύλλογο.

Μπορεί στον Ολυμπιακό η σύγκρουση να μην είναι μετωπική και να εκτονωθεί άμεσα, αλλά ουδείς παραγνωρίζει πως ήδη έγινε ζημιά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από αυτούς που με τα καπνογόνα τους διέκοψαν τον ρυθμό του αγώνα και συνέβαλαν ώστε να κρατήσουν οι «πράσινοι» το μηδέν. Ο Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε στον Σλοβένο διαιτητή, που με την… πρώτη ευκαιρία διέκοπτε το ματς. Ποιος έδινε τις… πάσες όμως στον Σλάβκο Βίντσιτς; Αυτοί που, χωρίς κανέναν λόγο με όσα άναβαν και πετούσαν, δημιουργούσαν συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Από την αγάπη ή την απερισκεψία μπορεί οι οπαδοί μιας ομάδας να την καταστρέψουν. Τότε δεν είναι σύμμαχοι και συμπαραστάτες. Και μια διοίκηση οφείλει να λαμβάνει μέτρα, απέναντι στους καταστροφείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα