Οι ΠΑΣΟΚοι δείχνουν την πόρτα της εξόδου στη Γεννηματά

Υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις για την ηγεσία από τον Λοβέρδο και τον Ανδρουλάκη, ενώ στα γενέθλια της είδε την ΠΑΣΠ με την σημαία του Πολυτεχνείου να πηγαίνει στο Κερατσίνι στο μνημείο του Φύσσα και όχι μαζί με την αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ

Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου είναι τα γενέθλια της Φώφης Γεννηματά. Όμως τα φετινά δώρα που δέχθηκε η κ. Γεννηματά δεν μπορείς να τα πεις και τα καλύτερα δυνατά. Στις επικοινωνίες της με τους πολιτικούς αρχηγούς-τις παραμονές των γενεθλίων της-αντάλλαξε «γαλλικά» και δεν δέχθηκε ευχές. Έτσι ξέμεινε με μία τούρτα γενεθλίων, την οποία φρόντισε να την ανεβάσει στον λογαριασμό της στο instagram, η οποία έγραφε “Χαρούμενα γενέθλια”.

Ή ίδια έγραψε: «Δύσκολη αλλά ιστορική μέρα να έχει κανείς γενέθλια. Ευχαριστώ όσες και όσους με σκεφτήκατε. Με χαμόγελο και αισιοδοξία θα ξεπεράσουμε και αυτήν τη δοκιμασία».

Αυτά ήταν τα ωραία. Διότι τα κακά μαντάτα συνεχίστηκαν την επομένη ημέρα, όταν δημοσιοποιήθηκε δημοσκόπηση της Opinion Poll, όπου κ. Γεννηματά καταλαβαίνει ότι είναι αρεστή μόνο στη νομενκλατούρα και ότι μάλλον η περίοδος της προεδρίας της οδεύει προς τη λήξη της. Και το λέμε αυτό διότι η κ. Γεννηματά υπολείπεται, τόσο στο σύνολο της κοινής γνώμης, όσο και μεταξύ των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής.

Τον Ανδρέα Λοβέρδο προτιμούν γα πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ οι ψηφοφόροι από όλα το πολιτικό φάσμα

Στο σύνολο της κοινής γνώμης προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με τρεις ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από την Γεννηματά, ενώ έπεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 20,6% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 17,6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%. Έπονται ο Παύλος Γερουλάνος με 5,2%, ο Γιώργος Καμίνης με 3,6% και η Εύα Καϊλή με 3,2%, ενώ το 13,2% δήλωσε «Άλλος». Κάτι που σημαίνει ότι συνολικά η κοινή γνώμη ενδιαφέρεται να ηγηθεί του Κινήματος Αλλαγής ένα νέο πρόσωπο.

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και τα μέλη του τα αποτελέσματα για τη Φώφη Γεννηματά είναι ακόμη χειρότερα. Εκεί προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης (26,7%), ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος (25,3%) και η κ. Γεννηματά στην 3η θέση με 21%. Στη συνέχεια βρίσκονται ο Παύλος Γερουλάνος με 8%, ο Γιώργος Καμίνης με 3,5% και η Εύα Καϊλή με 3%, ενώ το 6,3% δηλώνει «Άλλος», ενώ ένα 6% δεν απάντησε. Και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αναδεικνύουν αυτό που είναι κοινό μυστικό στους κόλπους του ΚΙΝΑΛ, ότι με ένα ελαφρύ φύσημα πέφτει η κ. Γεννηματά.

Σταθερό το προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη μεταξύ των μελών του ΚΙΝΑΛ

Παιδική αντίδραση

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όπως ήταν λογικό, προκάλεσαν αναταραχή στην Χαριλάου Τρικούπη. Διότι δεν είναι μόνο ότι το ΚΙΝΑΛ παραμένει στάσιμο στην πρόθεση ψήφου, αλλά και τα αποτελέσματα για την ηγεσία ήταν αρνητικά για την ηγετική ομάδα που θεωρεί ότι ελέγχει την βάση. Οπότε ξαφνικά απέκτησαν φωνή οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη και διέρρευσαν πως «ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του. Κάποιοι, με μεθοδεύσεις, έχουν στόχο να πληγεί η παράταξη, να ανακοπεί η δημιουργική πορεία της. Ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε. Συνεχίζουμε αταλάντευτα».

Μάλιστα κάποιοι στην Χαριλάου Τρικούπη τα έμπλεξαν υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι να καταλάβουν ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι Ποτάμι και δεν θα μας διαλύσουν. Έχουμε ειδικό ιστορικό και πολιτικό βάρος, ερχόμαστε από πολύ μακριά και θα πάμε πολύ μακριά», υποστηρίζοντας πως πίσω από την δημοσκόπηση κρύβονται κύκλοι του Μαξίμου. Βέβαια αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι στο Ποτάμι ουδείς είχε αμφισβητήσει την ηγεσία του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ τώρα με το ΚΙΝΑΛ υπάρχει ευθεία αμφισβήτηση για την κ. Γεννηματά.

Η ΠΑΣΠ έχοντας στην κατοχή της την ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου πήγε στο Κερατσίνι στο μνημείο του Παύλου Φύσσα μαζί με την μητέρα του δολοφονηθέντος μουσικού Μάγδα

Ακόμη και η ΠΑΣΠ

Απλά να πούμε ότι στον εορτασμό του Πολυτεχνείου το ΚΙΝΑΛ παρουσιάστηκε στην κυριολεξία ασυντόνιστο. Η ίδια η κ. Γεννηματά απέφυγε να πάει οπουδήποτε. Τουναντίον απέστειλε την αντιπροσωπεία της αποτελούμενη από τους ΧριστοδουλάκηΧρηστίδηΚεγκέρογλου και κατέθεσε στεφάνι.

Την ίδια ώρα η αντιπροσωπεία της ΠΑΣΠ (νεολαία ΠΑΣΟΚ) πήγε στο Κερατσίνι. Εκεί μαζί με την μητέρα του Παύλου Φύσσα άνοιξαν την ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου που έχει στην κατοχή της η νεολαία του ΠΑΣΟΚ (το οποίο κατήργησε η Φώφη Γεννηματά) και απέτισαν τιμή στην μνήμη του δολοφονηθέντος από την Χρυσή Αυγή, μουσικού. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ γνώριζε το τι θα κάνει η ΠΑΣΠ. Το πιθανότερο είναι μα το έμαθε από τα ΜΜΕ. Οι παρευρισκόμενοι φώναξαν τα συνθήματα «Αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», «Ζει, ζει, ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα – Λαμπράκη, μας οδηγεί», «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» και έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Μάλιστα η ΠΑΣΠ εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση: «Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ο λαός και η νεολαία δεν απειλείται μόνο η υγεία όλων μας αλλά καταστρατηγούνται αναίτια κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες. 47 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση της νεολαίας, των φοιτητών που η χούντα τους έλεγε αλήτες, των ανθρώπων που νίκησαν τον φόβο και το σκοτάδι, η νεολαία είναι εδώ να δώσει την απάντησή της σε κάθε λογής υπονομευτές της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η νέα γενιά αγωνίζεται απέναντι στους νοσταλγούς της πιο μαύρης περιόδου της νεότερης ιστορίας μας, σε ανόητους προβοκάτορες που επινοούν χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις και παραβιάζουν το Σύνταγμα και τα κεκτημένα. με αγώνες. ανθρώπινα δικαιώματα.

Στον τόπο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, που με τη θυσία του απέναντι στους νεοναζί έδωσε πάλι νόημα στη λέξη “ήρωας” και μας θύμισε ότι τον φασισμό πρέπει να τον πολεμάμε και να τον τσακίζουμε πάντα, εμείς οι νέοι, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ήρθαμε να βροντοφωνάξουμε την αλήθεια που δεν αντέχουν όσοι μας θέλουν άβουλους.

Απέναντι λοιπόν σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και σε μια κυβέρνηση που διψά για αίμα και αποκαθήλωση του ξεσηκωμού των φοιτητών αλλά και απέναντι σε όσους πεισματικά καπηλεύονται τα μηνύματα του Νοέμβρη παραβρεθήκαμε σήμερα στο μνημείο του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ όπου με την παρουσία της ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ αποδώσαμε φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα υπέρτατα ιδανικά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα