Οι περικοπές (απειλούν να) μπλοκάρουν τις ανανεώσεις συμβολαίων

Οι προτάσεις για μειώσεις στις ετήσιες αποδοχές λόγω κορωνοϊού βάζουν σε κίνδυνο πολλές από τις ανανεώσεις συμβολαίων που προγραμμάτιζαν ακόμα και μεγάλες ΠΑΕ με βασικούς παίκτες τους. Πολλοί ποδοσφαιριστές και κυρίως οι ξένοι έχουν αρχίσει να αντιδρούν σε όσα τους πρότειναν από τις ομάδες τους. Με σκεπτικό για κλιμακωτές περικοπές, στους πλέον καλοπληρωμένους προβλέπεται η μεγαλύτερη μείωση. Κάποιοι, όμως, θεωρούν ότι θίγονται και έτσι έχει σημάνει συναγερμός στα επιτελεία των τριών ομάδων με τα μεγαλύτερα συμβόλαια.

Ακόμα και απειλή για προσφυγή εκτοξεύτηκε, αλλά αυτό το ενδεχόμενο είναι το τελευταίο που προβληματίζει τους παράγοντες. Ξέρουν ότι το ψαλίδι στα ετήσια συμβόλαια πέφτει παντού και δύσκολα θα κερδίσει κάποιος παίκτης προσφυγή όσο και αν του κάνει πλύση εγκεφάλου ο δικηγόρος του.

Για τις μεγάλες ΠΑΕ το βασικό πρόβλημα σχετίζεται με τις αντιδράσεις των παικτών που βρίσκονταν ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις για την επέκταση των συμβολαίων τους. Έχουν τέτοια επιβεβαιωμένα κρούσματα στον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ψάχνουν, λοιπόν, τρόπο να τα θεραπεύσουν. Εδώ, βέβαια, γνωρίζουν το “εμβόλιο” οικονομικής μορφής που είναι απολύτως αποτελεσματικό. Αλλά είναι κοστοβόρο, οπότε η ανησυχία για την πρόοδο των συζητήσεων αυξάνεται σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε επίσης