«Οι πιλότοι μας αναχαιτίζουν τους Τούρκους “ψευτοτσαμπουκάδες”»

Απάντηση μέσω twitter έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφορικά με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Καστελόριζο πριν την αναχώρησή του. Η ανάρτηση συμπεριλαμβάνει και ένα βίντεο τραβήχτηκε μέσα από το ελικόπτερο λίγα λεπτά πριν τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από την Μεγίστη.

Ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζει τους τούρκους “ψευτοτσαμπουκάδες” και επισημαίνει ότι κάθε μέρα οι πιλότοι μας τους αναχαιτίζουν αποτελεσματικά. Υπενθυμίζεται ότι ένα ζευγάρι τουρκικά F16 πέταξαν σε ύψος 4.000 ποδών πάνω από το Καστελόριζο. Η παραβίαση έγινε λίγα μόλις λεπτά μετά την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου. Τα τουρκικά F16 πέταξαν στο ακριτικό νησί μόλις οκτώ λεπτά μετά την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου από το Καστελόριζο με ελικόπτερο για την Αθήνα.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει έντονη τουρκική δραστηριότητα η οποία παρακολουθείται στενά από την ελληνική πλευρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Άγκυρα έχει στείλει κοντά στην περιοχή του Καστελόριζου 8 μαχητικά αλλά και ένα ιπτάμενο τάνκερ, σε μια εμφανή προσπάθεια να δηλώσει… παρούσα. Η απάντηση από την ελληνική πολεμική αεροπορία είναι η στενή παρακολούθηση από μαχητικά τα οποία βρίσκονται διαρκών στον αέρα.

Διαβάστε επίσης