Οι… πιστοί υπουργοί ο νέος γρίφος του Μαξίμου

Δύο τάσεις στο Μαξίμου για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις όπως του Κουμουτσάκου και του Χαρδαλιά

Ένας έξτρα γρίφος προστέθηκε στο Μαξίμου στους ήδη υπάρχοντες για τους οποίους επιζητείται λύσεις. Και ο γρίφος αυτός έχει να κάνει με τα περιστατικά του Γιώργου Κουμουτσάκου και του Νίκου Χαρδαλιά. Ο πρώτος πήγε κι έλαβε την Θεία Κοινωνία και ο δεύτερος με την κίνηση που έκανε να ασπαστεί το χέρι ή το ράσο του ιερέα που διεσώθη από την Οξιά στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Δύο ενέργειες που «πληγώνουν» την προσπάθεια για έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας και που σίγουρα δεν δίνουν το καλό παράδειγμα προς τους πολίτες. Διότι πως θα πείσεις τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας μέχρι να καλμάρει η πανδημία να αποφεύγουν την Θείας Κοινωνία, ή πως θα πείσεις τους πολίτες να αποφεύγουν ακόμη και τις χειραψίες, όπως λένε οι ειδικοί επιστήμονες, διότι ο κ. Χαρδαλιάς πέραν του ασπασμού, πρώτα είχε χειραψία με τον ιερέα.

Στο Μαξίμου υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία που ισχυρίζεται ότι πρέπει να γίνει αυστηρή επίπληξη και να κοπούν με το μαχαίρι όλες αυτές οι κινήσεις που απευθύνονται καθαρά προς το χριστεπώνυμο ακροατήριο της Ν.Δ., με στόχευση να τους θυμηθούν όταν έρθει η ώρα του σταυρού στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και η δικαιολογία είναι ότι όταν μετέχεις σε μία κυβέρνηση φιλελεύθερη που προσπαθεί να εφαρμόσει μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, αυτές οι ενέργειες αμαυρώνουν την εικόνα.

Η δεύτερη τάση κινείται με διαφορετικό σκεπτικό: «Υπουργοί μίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι. Ναι μεν ο πρωθυπουργός επιθυμεί ρεαλισμό και μεταρρυθμίσεις. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται οι υπουργοί στην πλειοψηφίας τους συμφωνούν με τον σεβασμό στα Θεία». Μάλιστα όπως επισημαίνουν και ο κ. Μητσοτάκης δεν δήλωσε ποτέ άθεος. Ούτε και επαναστάτης χωρίς αιτία. Και το σημαντικότερο ναι μεν η Ν.Δ. έκανε μία στροφή προς το κοινωνικό κέντρο, αλλά είανι ένα λαϊκό δεξιό κόμμα, το οποίο έχει τεράστια δύναμη μεταξύ των πιστών.

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο έλαβαν το σχετικό μήνυμα από το Μαξίμου να είναι εξόχως προσεκτικοί, διότι όπως τους τονίστηκε «εμείς πρέπει πρώτα να δίνουμε το παράδειγμα για να πείσουμε και όλους όσοι αρνούνται ότι υπάρχει πανδημία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα