Οι πόνοι «λύγισαν» την Φράνκλιν

Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Μελίσα -Μίσι Φράνκλιν, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τις πισίνες, σε ηλικία μόλις 23 ετών.

Αιτία για να την απόφασή αυτή, οι δυνατοί και επίμονοι πόνοι στους ώμους της, που δεν την έχουν εγκαταλείψει  για μήνες, εμποδίζοντας την από το να προπονείται συνεχώς.

«Δεν είναι το τέλος, αποφάσισα να κάνω αυτήν την στιγμή ως μια νέα αρχή», έγραψε η νεαρή πρωταθλήτρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανακοινώσει την επιλογή της, όπως ανέφερε το ANSA.

Η Φράνκλιν είχε κάνει θριαμβευτική είσοδο στην παγκόσμια κολύμβηση, μόλις στα 17 της χρόνια, όταν κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (100 και 200 ύπτιο, 4×100 μικτή, 4×200 ελεύθερο) και έγινε η πρώτη γυναίκα σε όλα τα σπορ που πέτυχε κάτι τέτοιο σε μία μόνο διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο, η νεαρή πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 4χ200 μέτρα.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, η Φράνκλιν αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και στους δύο ώμους για προβλήματα με τους τένοντες, αλλά αυτό δεν έβαλε τέλος στον συνεχή πόνο, με αποτέλεσμα την απόφαση της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης