Οι «προδότες», η «εξερευνήτρια» και το… αλάθητο του Αντώνη

Βουλιάζει στην εσωστρέφεια η Νέα Δημοκρατία, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου θα συζητηθούν τα αίτια της ήττας στις εθνικές εκλογές. Με τα μυστικά γεύματα, τα σενάρια και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις να κυριαρχούν τις τελευταίες εβδομάδες, ο Φαήλος Κρανιδιώτης υψώνει -για μία ακόμη φορά- ασπίδα προστασίας γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά.

Με όπλο του το antinews, κατακεραυνώνει τους δελφίνους της «γαλάζιας» παράταξης με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και στέλνει μήνυμα πως ο πρώην πρωθυπουργός θα ακολουθήσει σκληρό ροκ εναντίον τους, απαντώντας στους τυχόν αμφισβητίες «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Σύμφωνα με τον κ. Κρανιδιώτη «η χώρα έβγαινε οριστικά από τα Μνημόνια, έχοντας εξασφαλίσει την θωράκισή της μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, με σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα» χάρη στην παρουσία του κ. Σαμαρά στον πρωθυπουργικό θώκο. Πλέον, σύμφωνα με το κείμενο, «η χώρα αυτή τη στιγμή έχει μπει σε έναν νέο κυκεώνα μνημονίων, χωρίς καμία χρηματοδότηση και με εμφανή τα σημάδια της ρήξης στο εσωτερικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μόλις ένα μήνα μετά την εκλογή της. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, η Νέα Δημοκρατία παραμένει ο μοναδικός σταθερός πυλώνας για τη χώρα, που μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή της πορεία. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και όσοι ματαιοπονούν για να προτάξουν και πάλι της μικροπολιτικές τους φιλοδοξίες, να τους πούμε πως “ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”.

Ο προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού, περνάει… γενεές δεκατέσσερις τον κάθε έναν υποψήφιο δελφίνο ξεχωριστά, ξεκινώντας από τη Ντόρα Μπακογιάννη. «Οι γνωστοί απόγονοι των τζακιών, όπως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δεν έχει ακόμη φαίνεται χωνέψει την ήττα του 2009 ή δεν έχει αντιληφθεί πως δεν έχει κανέναν κοινωνικό έρεισμα και διαρρέει πως θα θέσει θέμα ηγεσίας. Τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει στη “δημιουργική ασάφεια” και την “χρηματοδοτική αβεβαιότητα”, τέτοιες κινήσεις “Εφιάλτη”, μόνο να αποδοκιμαστούν μπορούν από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.

O Ευριπίδης Στυλιανίδης, προσπαθεί εδώ και καιρό να ράψει το κουστούμι του δελφίνου –όταν βρίσκει χρόνο από τα μπουζούκια- αλλά ξέρει πως είναι μεγάλο για να του κάνει. Καλά, δε θα μείνουμε τώρα στην κ. Γιαννάκου-Κουτσίκου, που κάνει την σερβιτόρα σε μυστικούς δείπνους εσωστρέφειας με menu ανοησίας και ορεκτικά που μόνο αναγούλα φέρνουν. Τέλος ο Νίκος Δένδιας, που αφού τον προστάτεψε ο Αντώνης Σαμαράς, από πιθανή μη εκλογή στην Κέρκυρα, πραγματοποιεί γεύματα και συναντήσεις για να φτιάξει κλίμα υπέρ του», γράφει το antinews.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Φαήλος Κρανιδιώτης κατηγορεί όλους αυτούς πως «παίζουν το παιχνίδι του Τσίπρα» και προειδοποιεί πως «ο απλός κόσμος της Νέας Δημοκρατίας τους βλέπει και κρίνει». Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση εναντίον της κας Μπακογιάννη, προσθέτει πως «αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη στεναχώρια της Ντόρας της Εξερευνήτριας και των λοιπών παρατρεχάμενων που η ΝΔ συγκράτησε τις δυνάμεις της και δεν διασπάστηκε, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλό για αυτούς πρώτα από όλα να καταλάβουν πως η χώρα χρειάζεται μια ενωμένη, ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά», ενώ της… θυμίζει πως στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου κατέλαβε την τρίτη θέση στην Α’ Αθήνας.

Καταλήγοντας, ο μαχητικός δικηγόρος και πολιτευτής του κόμματος, επισημαίνει «τζάκια και λοιπά κούτσουρα έχουν καεί προ πολλού στη φωτιά της μετριότητας και πλέον δεν κάνουν ούτε για κάρβουνα. Όποιος λοιπόν τολμά, ας αμφισβητήσει τον Σαμαρά. Και ας μετρηθούνε…».

Διαβάστε επίσης