Οι προτάσεις του ΠΑΟΚ για τον πειθαρχικό κώδικα

Ο ΠΑΟΚ ήταν θετικός στη δημιουργία πειθαρχικού κώδικα που θα «τιμωρεί» τις ΠΑΕ που δυσφημούν τη Λίγκα και τις εταιρίες-συνεργάτες της, ωστόσο υπήρξαν σημεία πάνω στα οποία διαφωνούσε.

Σημεία τα οποία έθεσε και ο Λάμπρος Μπίρδας, νομικός που είχε προταθεί από τον «Δικέφαλο», στην πενταμελή επιτροπή που συστήθηκε για να συγκροτήσει τον πειθαχρικό κώδικα (Μπαλωμένου (Παναθηναϊκός), Γιαννίκος (Ολυμπιακός), Κοντοβαζαινίτης (Ξάνθη), και Οικονομάκης (νομικός εκπρόσωπος της Λίγκας) οι υπόλοιποι τέσσερις).

Η διάταξη πέρασε με τις ψήφους των τριών τελευταίων, καθώς πλην της διαφωνίας του κ. Μπίρδα αποχώρησε και η κα Μπαλωμένου για προσωπικούς λόγους.

Ποιες ήταν οι κύριες διαφωνίες του ΠΑΟΚ;

-Στο κείμενο που ψηφίστηκε δεν είναι ξεκάθαρο τι εννοείται με τον όρο «συνεταιρισμός». Σε τι δεν πρέπει να αναφέρονται τα δυσφημιστικά σχόλια. Μόνο στις ομάδες; Ή και στα φυσικά πρόσωπα. Ο ΠΑΟΚ θέλει να είναι απόλυτα ξεκάθαρο αυτό.

-Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν συμφωνεί, εξάλλου, με την ποινή του μη ορισμού αγώνων των διωκόμενων ΠΑΕ, σε περίπτωση που δεν καταβάλλουν τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται.

-Ακόμη, δεν συμφωνεί ακόμη με το γεγονός ότι μία ΠΑΕ μπορεί να τιμωρείται ακόμη και για σχόλιο οποιουδήποτε μετόχου της. Προτείνει να αφορά μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους με την ομάδα.

Τέλος, πρέπει να διευκρινιστεί ότι με εισήγηση του ΠΑΟΚ πέρασαν το όριο των 2/3 των παρόντων μελών του δ.σ. που θα απαιτείται για να τιμωρηθεί μία ΠΑΕ και το να μπορεί να προσφεύγει στο πειθαρχικό όργανο της Λίγκας μία ομάδα που διώκεται.

Διαβάστε επίσης