Οι πρώτες δηλώσεις Στυλιανίδη και Τουρνά μετά την ανακοίνωση του Οικονόμου

«Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μάς έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση», λέει ο κ. Στυλιανίδης

Τις ευχαριστίες τους στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλαν ο Χ. Στυλιανίδης και ο Ε. Τουρνάς μετά την ανακοίνωση ότι αναλαμβάνουν καθήκοντα υπουργού και υφυπουργού αντίστοιχα στο νέο υπουργείο.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης χαρακτηρίζει τιμητική την πρόταση που του έγινε από τον κ. Μητσοτάκη. «Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών», τονίζει.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων & προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε».

Από τη δική του πλευρά ο Ευάγγελος Τουρνάς δήλωσε τα εξής:

«Η ανάθεση της θέσης του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα. Γιατί έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Με έμφαση στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας. Μια πρόκληση στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Ευχαριστώ τον κύριο Πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα