Οι πρώτες γυναίκες που θα σφυρίξουν σε προκριματικά Μουντιάλ ανδρών

Η Στεφανί Φραπάρ από τη Γαλλία και η Κατερίνα Μονζούλ από την Ουκρανία, θα γίνουν οι πρώτες γυναίκες διαιτητές που θα διευθύνουν παιχνίδια ανδρών για προκριματική φάση του Μουντιάλ.

Η Φραπάρ ορίστηκε στην αναμέτρηση Ολλανδία – Λετονία στο Άμστερνταμ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο και η Μονζούλ στο παιχνίδι Αυστρία – Νησιά Φερόε στη Βιέννη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

«Παρ’ όλο που είχαν ήδη μερικούς αγώνες σε σημαντικές διοργανώσεις ανδρών, το να διαιτητεύσουν έναν αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά είναι κάτι ξεχωριστό. Έχουν εργαστεί πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια και αυτοί οι ορισμοί είναι αναγνώριση για την καλή δουλειά που έκαναν. Η FIFA θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ανάπτυξη της διαιτησίας των γυναικών και είμαι πεπεισμένος ότι ο ορισμός γυναικών διαιτητών στα παιχνίδια ανδρών θα είναι κάτι απολύτως συνηθισμένο στο μέλλον», σχολίασε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα