Οι “ελεύθεροι – πολιορκημένοι” της Μυκόνου: Τέρμα το lockdown, ο Χρυσοχοΐδης στο νησί για “πονηρά” sms και Whatsapp που καλούν σε κορωνοπάρτυ

Ο Μύκονος μπήκε στην (δική της) κανονικότητα από την Δευτέρα το πρωί στις 6. Τελείωσαν τα έκτακτα μέτρα στο  «νησί των ανέμων», αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να επαγρυπνούν για τυχόν νέες παραβάσεις.

Ερμηνεύοντας τη σχετική κυβερνητική απόφαση, αυτή «ελήφθη για την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος. Η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία η πανδημία ξεφεύγει από τον έλεγχο θα έθετε σε κίνδυνο το τουριστικό μας προϊόν» ανέφερε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, την ώρα που κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν και νέα μέτρα σε όποιο νησί χρειαστεί (ακόμη και εκ νέου στην Μύκονο), εφόσον αυτό υπαγορευθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση, τη λήξη των περιοριστικών μέτρων στο «νησί των ανέμων» προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ στο νησί αναμένεται σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ώστε να συντονιστούν ακόμη περισσότερο οι επιτόπιες επιχειρήσεις ελέγχου. Και αυτό, γιατί παρά το μούδιασμα στην παγκόσμια τουριστική αγορά που επέφεραν τα μέτρα απαγόρευσης της μεταμεσονύκτιας διασκέδασης στην Μύκονο, με τους τοπικούς επιχειρηματίες να προτείνουν σειρά από αντίμετρα- αχίλλειο πτέρνα εξακολουθούν να αποτελούν τα κορωνοπάρτι, με τις εικόνες συνωστισμού να προβληματίζουν σοβαρά τόσο τους ειδικούς, όσο και τις Αρχές.

Μόνο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, περισσότεροι από 200 Ισραηλινοί διασκέδασαν σε βίλα στην Μύκονο, επιστρατεύοντας μάλιστα την ψηφιακή εφαρμογή Whatsapp, για να μην γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές. Επιπλέον, οι καλεσμένοι έλαβαν με sms την ακριβή τοποθεσία της βίλας λίγο πριν την έναρξη του πάρτι, ώστε να μην διαρρεύσει το σημείο. Παράλληλα και δεύτερο πάρτι έγινε αντιληπτό τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενώ τα οριζόντια μέτρα που έχουν παρθεί για την εστίαση και την ψυχαγωγία προβλέπουν ακόμη και την καταγγελία παραβάσεων με τεκμήρια τα social media. Απτόητα, ωστόσο, δεκάδες άτομα επιδόθηκαν σε ξέφρενο πάρτι στο «νησί των ανέμων», τη στιγμή που η επιδημιολογική εικόνα του νησιού εμφανίζει μια πρώτη σταθεροποίηση στις συρροές κρουσμάτων.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα