Οι σπιτονοικοκύρηδες λιγότεροι από τους μουσαφίρηδες

Καλή και άγια η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί διακαώς ο Αλέξης Τσίπρας με την προσέλκυση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα από την τσοχατζοπουλική συνιστώσα, αλλά υπάρχουν και απρόοπτα, που δημιουργούν μπερδέματα και έριδες. Όπως για παράδειγμα το… σύστριγκλο που συμβαίνει στη νεολαία. Εκεί όπου τα ΣΥΡΙΖΟπουλα βλέπουν πρώην ΠΑΣΠιτες και βγάζουν καντήλες. Και το κακό είναι ότι οι «μουσαφίρηδες» είναι περισσότεροι. Κι αυτό φάνηκε στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.

Εκεί οι νεολαίοι ήταν χωρισμένοι. Από τη μία τα ορίτζιναλ ΣΥΡΙΖΟπουλα που φώναζαν «η νεολαία στην πρώτη τη γραμμή, αριστερή, μαχόμενη και ριζοσπαστική», και από την άλλη οι «μουσαφίρηδες» που ξέθαψαν ένα παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ, το παράφρασαν και φώναζαν: «Αλέξη γερά, να πέσει η Δεξιά». Αλλά και στον συνδικαλιστικό τομέα τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα. Εκεί οι ΣΥΡΙΖΑίοι κατέβηκαν διασπασμένοι στις εκλογές της ΓΣΕΕ.

Ο επίσημος της Κουμουνδούρου (Βασιλόπουλος) πήρε δύο έδρες, ενώ ο «μουσαφίρης» Φωτόπουλος (ο πρώην της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) έλαβε τρεις έδρες. Κι όπως σχολίαζε στέλεχος της ΠΑΣΠ, που κέρδισε τις εκλογές της ΓΣΕΕ, «οι μουσαφίρηδες είναι περισσότεροι από τους σπιτονοικοκύρηδες».

 

Διαβάστε επίσης