Οι συγκρίσεις καίνε τον Αλέξη

Αγωνιούν στον ΣΥΡΙΖΑ με τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου, καθώς εάν δεν προσέλθουν ψηφοφόροι θα εξελιχθούν σε φιάσκο

Με αγωνία περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ την 15η Μαΐου, ημέρα εκλογής του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Στην Κουμουνδούρου έχουν εναποθέσει τις ελπίδες του στην συγκεκριμένη ημερομηνία ποντάροντας σε ευρεία συμμετοχή του κόσμου, ώστε να δημιουργήσουν ένα πολιτικό γεγονός. Εξάλλου αυτό επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά αυτά που έχουν την ταμπέλα του προεδρικού.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι 61.000, όμως, μπορούν να έρθουν να ψηφίσουν και άλλοι την ημέρα των εκλογών αρκεί να εγγραφούν ως μέλη του κόμματος. Έτσι ελπίζουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες τουλάχιστον 80-100.000 άνθρωποι. Ένας αριθμός πολύ λιγότερος από τους 400.000 που προσήλθαν στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας το 2016 και πολύ λιγότεροι από τους 270.000 που σχημάτισαν τεράστιες ουρές τον περασμένο Δεκέμβριο για να εκλέξουν το Νίκο Ανδρουλάκη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Οπότε το πολιτικό γεγονός στο οποίο ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταρριφθεί ως αφήγημα μία εβδομάδα νωρίτερα. Στις 8 Μαΐου το ΚΙΝΛΑ έχει προγραμματίσει εσωτερικό δημοψήφισμα για την επιλογή του ονόματος και η ηγεσία προτάσσει το όνομα ΠΑΣΟΚ. Εάν, λοιπόν, την 8η Μαΐου προσέλθουν περισσότεροι από 150.000 (όπως αναφέρουν πολλοί «εκλογολόγοι» της Χαριλάου Τρικούπη) για να ψηφίσουν υπέρ της ολικής επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, τότε όσοι και να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ σε καμία των περιπτώσεων δεν θα δημιουργήσουν πολιτικό γεγονός. Τουναντίον θα το έχουν δημιουργήσει οι κανονικοί ΠΑΣΟΚοι και όχι οι ιμιτασιόν.

Ανακάλυψε την γιορτή δημοκρατίας

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας που θα επανεκλεγεί πρόεδρος, αφού θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος, καθώς δεν επιτρέπουν ούτε στον τρελό του χωριού να είναι υποψήφιος, εδώ και ημέρες κάνει λόγο για γιορτή δημοκρατίας. Δηλαδή οι εκλογές της Ν.Δ. με τη συμμετοχή 400.000 ανθρώπων κι αυτές του ΚΙΝΑΛ και το 2017 και τον περασμένο Δεκέμβριο με τη συμμετοχή 212.000 και 270.000, αντίστοιχα, τι ήταν;

Επίσης η ηγεσία της Κουμουνδούρου κάνει αναφορές ότι «οι εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου θα δώσουν το μήνυμα της ολικής επαναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ ως την δύναμη που θα φέρει την πολιτική αλλαγή μέσω της πρωτιάς στις επόμενες εκλογές». Πως θα γίνει αυτό με την συμμετοχή 60.000, ή και 100.000 ανθρώπων μόνο στον ΣΥΡΙΖΑικο μικρόκοσμο τον κατανοούν. Για τους υπόλοιπους δεν τρέχει κάστανο. Τώρα που είδαν οι… ποιητές το σάλπισμα νίκης και την ανατροπή σκηνικού είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο» που λέει και ο λαός μας. Προφανώς ικανοποιούνται στον μικρόκοσμος τους να ασχολούνται με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κάρολο. Και ως φαίνεται στην Κουμουνδούρου έχουν ονειρώξεις, ότι ο πρωθυπουργός επαναφέρει από την πίσω πόρτα τον Γκλύξμπουργκ, αδιαφορώντας για την σκληρή πραγματικότητα, ότι ο τέως βασιλιάς έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολη ακόμη και η μετακίνηση του.

Θα φτιάξουν σχέδιο

Προφανώς οι πολίτες της χώρας θα άκουγαν με περισσότερο ενδιαφέρον προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας από φωνασκίες και παροχολογία που θυμίζει περισσότερο τη προεκλογική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου την άνοιξη του 1989 το «Τσοβόλα δώστα όλα». Ακόμη και ο σοβαρός Αλέξης Χαρίτσης παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ότι «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις», αλλά όταν η συζήτηση φτάνει στο δια ταύτα… στρίβειν δια του αρραβώνος: «Χρειαζόμαστε ένα συνεκτικό και δεσμευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα για τις πρώτες 100 ημέρες που θα δώσει το σήμα της γενικής αντεπίθεσης: ότι δηλαδή υπάρχει εναλλακτική στην ανασφάλεια, ότι η πολιτική μπορεί να κάνει τη διαφορά». Συμπέρασμα; Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Παλούκια με το ΚΙΝΑΛ

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στο ΚΙΝΑΛ, ή ΠΑΣΟΚ όπως αναμένεται να επανέλθει από τις 8 Απριλίου, όμως πλέον τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Κάτι που κατάλαβαν στην Κουμουνδούρου και από την αντιπαράθεση που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες του ΠΑΣΟΚ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Και το μήνυμα που έστειλε η Χαριλάου Τρικούπη είναι πως ο πολιτικός πολιτισμός που υπήρχε επί ημερών Φώφης Γεννηματά αποτελεί οριστικά παρελθόν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λοιπόν, με ανάρτηση του στο Facebook, έψεξε την δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη νίκη Μακρόν. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στη δήλωση του τόνισε πως «η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγέτες που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε επιτιθέμενος στον Ανδρουλάκη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω που καήκαμε».

Άμεση ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ: «Ο κ. Τσακαλώτος μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ στις οποίες κάνει ρητή αναφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωσή του για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου προέδρου. Αλλά προφανώς κάτι έπρεπε να πει… Επισημαίνουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι η Μαρίν Λεπέν δεν είναι η λαϊκιστική απάντηση, όπως την αναφέρει στην ανάρτησή του, αλλά το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς. Έξαλλου, έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στη διακυβέρνηση, Πάνο Καμμένο. Η σύγχυση είναι προφανώς προϊόν της συνήθειάς τους να αναφέρουν ως συντρόφους τους τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διακοσμούν το δήθεν προοδευτικό τους μέτωπο. Έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντί της. Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Τσακαλώτος επέμεινε και με νέα ανάρτηση ρώτησε: «Το κόμμα που συγκυβερνούσε με τον Καρατζαφέρη και διαπόμπευε οροθετικές πως το λέγανε;» Κι εκεί χάθηκε η μπάλα αναδεικνύοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη είναι αποφασισμένη ακόμη και για χτυπήματα κάτω από τη μέση: «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν ενέταξε στις τάξεις του κανένα στέλεχος ακροδεξιού κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει, δε, πληροφορίες για την τρικομματική κυβέρνηση με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, ας ρωτήσει τους συναδέλφους του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Θάνο Μωραΐτη, Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που διετέλεσαν Υπουργοί εκείνη την περίοδο. Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Μάλιστα από το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσουν εάν προκληθούν με το να αναφέρουν αναλυτικά τις ακροδεξιές μεταγραφές του ΣΥΡΙΖΑ και τι δεν είχαν ψηφίσει σε ό,τι αφορά τα ατομικά δικαιώματα. Όπως γίνεται αντιληπτό η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να διατηρήσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό και στην Κεντροαριστερά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα