Οι (συνήθεις) αντιδράσεις των κομμάτων για τον ανασχηματισμό

Τι συμβολισμού "είδαν" πίσω από τον ανασχηματισμό Κουμουνδούρου, Χαριλάου Τρικούπη και Περισσός

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου κυβερνητικού σχήματος και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να τοποθετηθούν αρνητικά, κυρίως για τη σκοπιμότητα και τον συμβολισμό που ο καθένας “είδε” πίσω από τον ανασχηματισμό.

Στην Κουμουνδούρου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ότι «καμία αλλαγή στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να προστατεύσει τον κ. Μητσοτάκη από την πολιτική φθορά που έχει ήδη ξεκινήσει». ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «ένδειξη ανευθυνότητας της κυβέρνησης να τροφοδοτεί σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού, αντί να συζητά πώς θα ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας».

«Η κυβέρνηση φέρει ξεκάθαρη ευθύνη για την τραγωδία που βιώνουμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, όταν στη διάρκεια δύο μηνών lockdown έχουμε θρηνήσει 4.331 συμπολίτες μας» είπε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα περιορισμού από μόνα τους δε δουλεύουν, εφόσον δεν συνδυάζονται από μέτρα που προστατεύουν ουσιαστικά τη δημόσια υγεία».

Στη Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν ότι το μήνυμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε σήμερα είναι «Κλίνατε επί δεξιά».  «Το δήθεν “νέο ξεκίνημα” ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ» σημειώνει το ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως «είναι άσκηση κομματικής ισορροπίας που οδηγεί σε Κυβέρνηση μαμούθ, αντί του δήθεν επιτελικού σχήματος. Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτε πια από αυτούς. Η φθορά τους επιταχύνεται».

Για επικύρωση της θέσης ότι οι εγκληματικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας είναι προϊόν συνειδητής πολιτικής επιλογής και όχι αστοχίας κάποιων υπουργών κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό. Μάλιστα τονίζει ότι δεν αποτελεί επανεκκίνηση αλλά επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης ενώ ειδικότερα για τις περιορισμένες αλλαγές σε πρόσωπα όπως την αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εργασίας, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «επιλέγονται γνωστοί “άνθρωποι ειδικών αποστολών”» για να φέρουν σε πέρας αντιδραστικές αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα