Οι τευτλοπαραγωγοί ανακοίνωσαν κατάληψη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας

Κατάληψη στο Εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας θα κάνουν αύριο οι τευτλοπαραγωγοί, οι οποίοι ζητούν την εξόφλησή τους για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν στην βιομηχανία, όπως ανέφερε, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο εκπρόσωπός τους, Γιάννης Παναγής, ζητώντας την υποστήριξη της Περιφέρειας στην προώθηση των αιτημάτων των παραγωγών.

“Μαθαίνουμε ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι τευτλοπαραγωγοί δεν παίρνουν καν σπόρο. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά τελειώνει η παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα. Αυτό είναι που δρομολογείται σήμερα από την κυβέρνηση” σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης του αγροτικού κόσμου καθώς, όπως είπε, στην Κεντρική Μακεδονία παράγεται το ένα τέταρτο της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Ιωαννίδης από την “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια” τόνισε ότι ο αγώνας είναι κοινός και δήλωσε ότι υποστηρίζει την προσπάθεια των αγροτών. Για πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ και έχουν σχέση με την αγροτική παραγωγή σε κάθε χώρα έκανε λόγο η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα”. Συνολικό διάλογο και όχι με βραχυπρόθεσμα αιτήματα ζήτησε ο Δημήτρης Μούρνος από τους “Πολίτες Μπροστά”, ενώ ο Βασίλης Ρέβας από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” σχολίασε ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία προωθείται και στο αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Να δοθούν τα χρήματα στους αγρότες ζήτησε ο Χρήστος Βουλγαρίδης από τους “Πολίτες Μπροστά”, ενώ ο Θανάσης Αγαπητός από την “Ανταρσία” κάλεσε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να βρεθούν αύριο στο Πλατύ μαζί με τους παραγωγούς.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα