Οι Τούρκοι ύψωσαν τουρκική σημαία απέναντι από τα Ίμια (βίντεο)

H Τουρκία προκάλεσε ξανά. Mία μέρα μετά την εθνική μας επέτειο και ανήμερα της τουρκικής εθνικής εορτής τους, οι Τούρκοι, με πρωτοβουλία της κομματική οργάνωσης του κόμματος ΑΚΡ-Μπόντρουμ έστησαν ολόκληρη πανηγυρική επιχείρηση, προκειμένου να απλώσουν μια τεράστια τουρκική σημαία στο νησί Μπουγιούκ Κιρεμιτ που βρίσκεται απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

Ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Οσμάν Γκιοκμέν μαζί με μέλη του Δ.Σ. και της νεολαίας, μετέβησαν στο Μπουγιούκ Κιρεμιτ με φουσκωτά, κρατώντας σημαίες και ανάβοντας πυρσούς, με τα τουρκικά εμβατήρια να παίζουν δυνατά.

«Στην 97η επέτειο της Γιορτής της Δημοκρατίας μας, δίπλα στον αγώνα μας για την «Γαλάζια Πατρίδα» προσθέσαμε και την αδερφοσύνη μας με το Αζερμπαϊτζάν. Υπό την ηγεσία του κυρίου Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως οργάνωση Μπόντρουμ του κόμματος ΑΚΡ με τιμή και περηφάνια δηλώνουμε αλύγιστοι φρουροί της πατρίδας» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Γιοκμέν.

Η τουρκική σημαία ανοίχτηκε σε απόσταση 600 μέτρων από τα Ίμια, σε απάντηση προς τους Έλληνες, οι οποίοι μία μέρα πριν ύψωσαν τη γαλανόλευκη στο Καστελόριζο, για να τιμήσουν την 28η Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι μαζί με τις σημαίες της χώρας τους κρατούσαν και σημαίες του Αζερμπαϊτζάν, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τεράστια κόκκινη σημαία ήταν ορατή από τα ελληνικά νησιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα