Οι ΤΡΑΜΠιστες του 2021 θύμισαν τους ΣΥΡΙΖΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ του 2011

Η εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο μας θύμισε τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος. Τότε που η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάνει αυτή την ιδιότυπη κολλεγιά και είχαν μοιράσει την πλατεία. Πάνω ήταν οι άγριοι που επιχειρούσαν να εισβάλλουν στην Βουλή, υπό τις ιαχές της κάτω πλατείας. Βέβαια και στην κάτω δεν ήταν ήσυχοι. Είχαν στήσει θρανίο προπαγάνδας και οι Κατρούγκαλοι, Τσακαλώτοι και σία παραμύθιαζαν τον κόσμο ότι θα σκίσουν τα μνημόνια.

Οι ΤΡΑΜΠιστες του 2021 ήταν πιο ευρηματικοί σε σχέση με τους ΣΥΡΙΖΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ του 2011 στις κρεμάλες

Φυσικά όλοι κατοικοεδρεύοντες στην πλατεία Συντάγματος αλάλαζαν με ικανοποίηση όταν εμφανίστηκαν οι αυτοσχέδιες κρεμάλες και τα αυτοσχέδια ικριώματα. Αυτά θυμήθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος κι έκανε σύγκριση στον λογαριασμό του στο Twitter συγκρίνοντας τον όχλο που εισέβαλε στο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ, με τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος έξω από τη Βουλή το 2011 στην Ελλάδα.

Ο κ. Λοβέρδος έγραψε χαρακτηριστικά: «Η μάστιγα των αγανακτισμένων χτύπησε και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Η υπερατλαντική εκδοχή όσων βιώσαμε στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία». Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ακόμη υπόκειται σε μπούλινγκ από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπότε δεν προξένησε σε κανένα που του απάντησε ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας τους «αγανακτισμένους» έξω από τη Βουλή, χαρακτηρίζοντας τη σύγκριση  ως ατυχή. Αναλυτικά του έγραψε: «Αντρέα δυστυχώς δέκα χρόνια μετά ακόμα δεν μπορείς να το καταλάβεις. Συγκρίνεις τον ακροδεξιό όχλο υποστηρικτών του Τραμπ, με την κοινωνική διαμαρτυρία σε ένα λαό που έχανε το εισόδημα του, την καθημερινότητα του, έβλεπε την ανεργία και τα χρέη να τον πνίγουν. Ατυχής σύγκριση

Ο Ζαχαριάδης ξέχασε ποιοι είχαν μοιράσει την πλατεία Συντάγματος το 2011

Η κεντρική γραμμή

Η αντίδραση του Κώστα Ζαχαριάδη είναι με βάση την κεντρική γραμμή της Κουμουνδούρου για να ξεχάσει ο κόσμος τη συμπόρευση της πάνω και της κάτω πλατείας την εποχή των «αγανακτισμένων». Βέβαια ο κ. Ζαχαριάδης δεν γλίτωσε τα σχόλια από τους χρήστες του Twitter που του υπενθύμισαν και τις κρεμάλες που είχαν στηθεί, αλλά και το ντου που είχε γίνει για να καταληφθεί η Βουλή.  Επίσης υπενθύμισαν μία παλιά ανάρτηση του Νίκου Παππά για το παρεάκι της πλατείας Συντάγματος: «Το Κίνημα των Αγανακτισμένων ήταν μεγαλειώδες κι ας είχε μέσα φασίστες. Αρκεί που δεν σήκωσαν κεφάλι». Απλά μπήκαν στην Βουλή, να υπενθυμίσουμε εμείς και ψήφισαν με χέρια και πόδια το «όχι» στο δημοψήφισμα με το οποίο ο κ. Ζαχαριάδης και οι όμοιοι του έπαιξαν την Ελλάδα στα ζάρια.

Προφανώς αν και γενειοφόρος ο κ. Ζαχαριάδης προ 10 χρόνων ήταν… αμούστακο παιδί και δεν θυμόταν (όπως συμβαίνει με τις παιδικές μνήμες) πως η επιχείρηση κατάληψης της Βουλής από τους αγανακτισμένους τραμπούκους απετράπη χάρη στον ηρωισμό των αστυνομικών, αλλά και το ότι τα μπλοκ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ δεν το επέτρεψαν.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα