Οι «Τζανετάκοι» του ΣΥΡΙΖΑ «διψούν» για νέα φάπα από την Ε.Ε.

Κατέθεσαν ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την απαγόρευση διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, συμπεριλαμβάνοντας μόνο την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων και όχι την απόφαση της προέδρου του ΣτΕ

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξελιχθεί σε σύγχρονους Αλέκους Τζανετάκους. Σαν νέοι αστυνόμοι «Σαΐνης» ανακαλύπτουν θέματα που υποτίθεται θα πληγώσουν την κυβέρνηση και καταθέτουν ερωτήσεις στην ευρωβουλή. Όμως οι απαντήσεις που δέχονται είναι εφάμιλλες με τις φάπες που έτρωγε-σαν ριπή πολυβόλου- ο αείμνηστος Αλέκος Τζανετάκος.

Στον Παπαδημούλη και τους λοιπούς ΣΥΡΙΖΑιους, προφανώς λόγω καραντίνας, τους έλειψαν οι φάπες της ευρωβουλής. Διαφορετικά δεν εξηγείται η πρεμούρα να καταθέσουν ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου ζητούν να αξιολογήσει την καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων κατ’ αναλογία και σε συνέχεια με την ετήσια έκθεσή της για την κατάσταση του κράτους – δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα μέλη της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την ερώτηση υποστηρίζουν ότι στην έκθεση τονιζόταν η ανάγκη σεβασμού του κράτους – δικαίου και των δικαιωμάτων των πολιτών στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Κομισιόν καλείται να απαντήσει αν έχουν ληφθεί και σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ τέτοιου είδους στοχευμένες, καθολικές απαγορεύσεις συναθροίσεων.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η απόφαση δεν περιορίζει απλώς, αλλά εισάγει καθολική αναστολή του δικαιώματος του συνέρχεσθαι που κατοχυρώνεται από το άρθρο 11 του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και από το άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), καθώς και από το άρθρο 12 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισημαίνεται επίσης ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων – το πολυπληθέστερο όργανο εκπροσώπησης των Δικαστικών Λειτουργών της χώρας μας – αναφέρει ότι «η απόφαση βρίσκεται εκτός του ελληνικού συνταγματικού πλαισίου και καλεί τις ελληνικές αρχές για άμεση ανάκλησή της».

Η απόφαση της προέδρου του ΣτΕ, Μαίρης Σαρπ δεν άρεσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ξέχασαν να την περιλάβουν στην ερώτηση τους

Κάτι ξέχασαν

Φυσικά στην ερώτηση τους οι «Τζανετάκοι» του ΣΥΡΙΖΑ λησμόνησαν να στείλουν την απόφαση της προέδρου του ΣτΕ, Μαίρης Σαρπ, να απορρίψει την προσφυγή του ΜέΡΑ 25, κρίνοντας ως συνταγματική την απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο, λόγω της πανδημίας. Και ακόμη και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει, ότι η Ε.Ε. πριν απαντήσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου θα λάβει και την απόφαση του ΣτΕ, η οποία και φυσικά είναι πιο σημαντική από την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων, όπου μάλιστα ήδη παρατηρούνται διαφοροποιήσεις στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς η Ελευθερία Κώνστα και ο Δημήτριος Φούκας, καταγγέλλουν πολιτικοποίηση του οργάνου και καταλογίζουν στο πρόεδρο, Χριστόφορο Σεβαστίδη ότι «επιλέγει να ενταχθεί σε ένα πολιτικό μέτωπο, καταρρακώνοντας όχι μόνο το Καταστατικό, αλλά και τη φύση της Ένωσης».

Ήδη δύο μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων κατηγορούν τον πρόεδρο τους κ. Σεβαστίδη ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου, Έλενα Κουντουρά, καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει θέση για το θέμα και την θέτουν προ των ευθυνών της σε σχέση με ένα ζήτημα, το οποίο αφορά ευθέως το κράτος – δικαίου σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Τέλος, υπενθυμίζουν το πρόσφατο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος – δικαίου, όπου ρητά αναφέρεται το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στις συναθροίσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα