Οι Βραζιλιάνοι του Παναθηναϊκού: Από τον Ντεμέλο στον Βιτάλ

Aπό την εποχή που ο Παναθηναϊκός αγόραζε τον Αρακέν Ντεμέλο το 1972 μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Παρ’ όλα αυτά, ο  αείμνηστος (αυτοκτόνησε το 2001) ποδοσφαιριστής παραμένει ο Βραζιλιάνος με τα περισσότερα (19) γκολ στον σύλλογο.

Ο δεύτερος Βραζιλιάνος που ήρθε στον Παναθηναϊκό ήταν ο Ελιομάρ Καρβάλιο, ενώ ακολούθησε ο 20χρονος Μάουρο Σίλβα το 1998 και στη συνέχεια ο Ζούλιο Σέζαρ.

Στη συνέχεια  ο Άντερσον Λίμα, κεντρικός μέσος που αποκτήθηκε από τη Χαλκηδόνα τον Δεκέμβριο του 2004, και ο Φλάβιο Κονσεϊσάο, που αποχώρησε κακήν-κακώς στα μέσα του 2005!

Ένα χρόνο αργότερα ήρθε για την ίδια θέση ο Ρικάρντο Μπόβιο, ως δανεικός από τη Μάλαγα, και έπειτα ο Μαρσέλο Μάτος, που αποκτήθηκε το 2007 από τον Βέλιτς και τον Πεσέιρο. Ο Σίλβα Κλέιτον ήταν ο επόμενος, αλλά δεν στέριωσε, καθώς δύο χρόνια αργότερα παραχωρήθηκε στη Μέταλουργκ. Εκείνη την εποχή είχε αποκτηθεί επίσης ο Γκάμπριελ.

Το βραβείο του μεγαλύτερου «παλτού» πήγε όμως στον Ροντρίγκο Σόουζα. Μία ακόμη περίπτωση Βραζιλιάνου ήταν ο Ντέιβιντ Μπραζ,  τον Ιανουάριο του 2009, ενώ αργότερα ήρθαν ακόμη ένας Μαμούτε, ένας Εβαντζελίστα, ένας Νέβες και ενδιαμέσως ο Ροντρίγκο Μολέδο.

Τελευταίος (πριν από τον Βιτάλ) ο Μαουρίσιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα