Οι ξενοδόχοι της Αττικής στο πλευρό των πυρόπληκτων της Πεντέλης

Ανακοίνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των ξενοδοχείων της Αττικής για τη φιλοξενία πυρόπληκτων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Όπως προέκυψε, η προσφορά δωματίων αποδείχθηκε τριπλάσια των καταγεγραμμένων αναγκών. Επιπλέον, το ΞΕΕ αναφέρει πως μετά από σχετική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, θα αναλάβει να καλύψει το κόστος φιλοξενίας όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που έχει προσφέρει κάθε ξενοδοχείο και μέχρι να υποδειχθεί στους πυρόπληκτους πολίτες, από την πλευρά της Πολιτείας, μία μονιμότερη λύση.

Για το θέμα της φιλοξενίας των πυρόπληκτων της Πεντέλης, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Βασιλικός σημειώνει: «Είμαστε -όπως πάντα- στην πρώτη γραμμή της ευθύνης και της προσφοράς προς την κοινωνία. Η μεγάλη ανταπόκριση των συναδέλφων επιβεβαιώνει τις αξίες της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης που υπηρετεί διαχρονικά και με συνέπεια ο ξενοδοχειακός κλάδος. Η προσφορά αυτή ολοκληρώνεται και με τη σημερινή απόφαση του ΞΕΕ, δίνοντας έτσι την άμεση απάντηση ανακούφισης προς τους πληγέντες συμπολίτες μας και τον χρόνο που είναι απαραίτητος στην Πολιτεία για να σχεδιάσει μονιμότερες λύσεις. Στα δύσκολα πρέπει όλοι να “είμαστε ένα”».

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα