
ΟΗΕ: Ελληνίδα υπάλληλος κατηγορείται για υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ
Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από έναν τυχαίο έλεγχο των υπηρεσιών του ΟΗΕ - Αρνείται τις κατηγορίες η υπάλληλος
Ποινική δίωξη σε βάρος Ελληνίδας υπαλλήλου του ΟΗΕ ασκήθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές, με την κατηγορία για τα κακουργήματα της απάτης και της πλαστογραφίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ελληνίδα υπάλληλος είχε κατορθώσει να στήσει μία αδιανόητη κομπίνα, μέσω της οποίας ιδιοποιήθηκε περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ από τους πόρους του οργανισμού.
Μάλιστα, η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από έναν τυχαίο έλεγχο των υπηρεσιών του ΟΗΕ, μέσα από τον οποίο εντοπίστηκαν εξοδολόγια με πλαστά παραστατικά, την περίοδο 2014-2021.
Από την πλευρά της, η φερόμενη ως δράστιδα της απάτης αρνείται τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για ένα διάτρητο σύστημα ελέγχου, ισχυριζόμενη πως έπεσε θύμα των ανωτέρων της.
Την έρευνα για την υπόθεση διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης.