Οικογένεια εγκλωβίστηκε σε καταρράκτη – Η τρομερή κίνηση που τους έσωσε τη ζωή

Μία οικογένεια “κόλλησε” σε καταρράκτη χωρίς έξοδο διαφυγής στην κεντρική Καλιφόρνια τον Ιούνιο. Αν και τα πράγματα φαίνονταν δύσκολα έκαναν μια τρομερή κίνηση που τους έσωσε τη ζωή. Τι σκαρφίστηκε; 

Έναν πολύ ασυνήθιστο τρόπγια να ειδοποιήσει πως εγκλωβίστηκε. Ένα μήνυμα σε μπουκάλι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κέρτις Γουίτσον, η σύντροφός του και ο 13χρονος γιος του ήταν σε ένα ταξίδι στην κεντρική Καλιφόρνια τον Ιούνιο.

Το σχέδιό τους ήταν να ακολουθήσουν τον ποταμό Αρόγιο Σέκο μέσα από ένα φαράγγι μέχρι να φτάσουν στον καταρράκτη. Εκεί, θα χρησιμοποιούσαν ένα σκοινί για να κατέβουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε ένα κάμπινγκ.

Αλλά την τρίτη ημέρα της πεζοπορίας, η οικογένεια βρέθηκε σε ένα στενό τμήμα του φαραγγιού, όπου τα βράχια έφταναν σε ύψος 15 μέτρων από κάθε πλευρά.

Το σχοινί που υποτίθεται ότι ο πατέρας θα έβρισκε εκεί δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε να κατέβουν από τα βράχια αλλά ούτε και να φύγουν. Και επειδή δεν έφταναν μόνο αυτά, ο καταρράκτης είχε περισσότερο νερό από όσο περίμεναν και δεν μπορούσαν να τον διασχίσουν.

«Τρόμαξα όταν συνειδητοποίησα ότι ο όγκος του νερού ήταν πάρα πολύ επικίνδυνος για να διασχίσουμε τον καταρράκτη. Ένα λάθος βήμα ή μια εσφαλμένη απόφαση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία» είπε ο Γουίτσον στο CNN.

Το απίστευτο και παλιό κόλπο με το μήνυμα στο μπουκάλι

Χωρίς σήμα στο κινητό και φυσικά χωρίς να υπάρχει άνθρωπος εκεί κοντά, ο Γουίτσον σκέφτηκε ένα πολύ απλό και παλιό κόλπο. Έγραψε ένα σημείωμα σε ένα απόκομμα από δελτίο παραγγελίας που είχε πάρει μαζί του η σύντροφός του για να γράφει το σκορ στα επιτραπέζια. «Είμαστε κολλημένοι στον καταρράκτη. Φέρτε βοήθεια, σας παρακαλώ» έγραφε το σημείωμα.

Στην συνέχεια, έβαλε το σημείωμα σε ένα πράσινο μπουκάλι νερού και σκάλισε την λέξη «βοήθεια» στην μία πλευρά. Αμέσως μετά έριξε το μπουκάλι στο νερό κι αυτό έκανε το καθήκον του. Το σημείωμα βρήκαν περίπου 400 μέτρα πιο κάτω δύο πεζοπόροι, που σήμαναν συναγερμό, όπως δήλωσε ο Γουίτσον.

Διασώθηκαν λίγες ώρες αφότου έστειλαν το μήνυμα

Το πλήρωμα διάσωσης βρήκε τον Γουίτσον, τον γιο του και την σύντροφό του περίπου τα μεσάνυχτα στις 15 Ιουνίου, λίγες ώρες αφότου οι πεζοπόροι είχαν ειδοποιήσει τις Αρχές. «Είχαν ξεμείνει από επιλογές, αν δεν είχε βρει κάποιος το μήνυμά τους θα έμεναν εκεί για λίγο παραπάνω καιρό» δήλωσε ο διασώστης Τοντ Μπρέθουρ.

Και τώρα, ο Γουίτσον λέει πως θέλει να βρει τους πεζοπόρους που εντόπισαν το μήνυμά του. «Πραγματικά είναι απίστευτο πως όλα πήγαν τόσο καλά και τόσο γρήγορα» δήλωσε στην Washington Post. «Ποιες ήταν οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο;».

Διαβάστε επίσης