Οικονομόπουλος: «Δεν χάνονται τα λεφτά από Ψωμιάδη»

Στη διευκρίνιση ότι τα χρήματα που διεκδικεί από τον Μάκη Ψωμιάδη δεν χάνονται για την ΑΕΚ, ακόμη κι αν αυτή υποβιβαστεί στη Football League 2, προέβη ο Χάρης Οικονομόπουλος με δηλώσεις του στην «Ώρα για Σπορ».

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση για λογαριασμό της «Ένωσης» σημείωσε ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης των 44 εκατ. ευρώ που τους έχουν επιδικαστεί, ακόμη και σε περίπτωση πτώχευσης. Μάλιστα, ο Οικονομόπουλος τόνισε ότι θα αναλάβει ο ίδιος την εκκαθάριση της απαίτησης και την τακτοποίηση των οφειλών της ΠΑΕ, με προτεραιότητα το Δημόσιο.

Η συνέντευξη του Χάρη Οικονομόπουλου στην «Ώρα των Σπορ»:

-Για το αν επηρεάζεται η διεκδίκηση της οφειλής από πιθανή πτώχευση της ΠΑΕ: «Δεν προβλέπεται η παραμικρή μεταβολή στην όλη διαδικασία. Έχω τονίσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν ότι η οποιαδήποτε μεταβολή στο status της εταιρίας δεν επηρεάζει την υπόθεση Ψωμιάδη. Ακόμη και η πτώχευση της ΠΑΕ. Πιστεύω πως η όλη φημολογία περί “άφεσης αμαρτιών” για τον κατηγορούμενο σε περίπτωση πτώχευσης, είναι μια ανοησία. Δεν αποκλείω μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρχει και σκοπιμότητα στη διάδοση τέτοιων ψευδών πληροφοριών».

-Για τη διαδικασία που προβλέπεται: «Υπάρχει συγκεκριμένη τροποποίηση του καταστατικού, η οποία έχει ψηφιστεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων. Βάσει αυτής, προβλέπεται η εξής ξεκάθαρη διαδικασία. Ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας, αναλαμβάνω την εκκαθάριση της απαιτήσεως και τακτοποιούνται οι οφειλές προς το Δημόσιο. Προτεραιότητα έχουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έπειτα σειρά έχουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους. Πιστωτές προμηθευτές, υπαλληλικό προσωπικό, ποδοσφαιριστές, προπονητές και οι εκπρόσωποί τους θα εξοφληθούν. Ακολουθούν μετά οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Εάν δεν ικανοποιηθεί η ΑΕΚ, η διαδικασία διεκδίκησης των επιδικασμένων δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ».

-Για το επόμενο στάδιο της υπόθεσης: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις 22 Μαΐου θα διεξαχθεί δίκη. Πλέον δεν βλέπω να υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες αναβολές. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους».

Μ.Π.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα