Οικονόμου: «Ανάλογα λάθη όπως του Κ. Μπογδάνου στο μέλλον δεν θα γίνονται ανεκτά»

Για την πορεία των εμβολιασμών, τον κορωνοϊό και για τον Κωσταντίνο Μπογδάνο μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για τα πανεπιστήμια είπε ότι η κυβέρνηση έχει διακηρύξει ότι τάσσεται υπέρ της διά ζώσης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και υπογράμμισε ότι το 87% των εκπαιδευτικών στα πανεπιστήμια είναι εμβολιασμένο πλήρως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, της MED9. Θα είναι στην Αθήνα και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, είπε.

Επίσης ο κ. Οικονόμου εξήγησε τα οφέλη από το Ράλι Ακρόπολις  λέγοντας ότι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. «Πάνω από 180 διεθνή ΜΜΕ μετέφεραν εικόνα σε όλο τον κόσμο και πάνω από 300.000 θεατές παρακολούθησαν το Ράλι», σημείωσε.

Για την ανάρτηση του κ. Μπογδάνου

«Αυστηρή» προειδοποίηση προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αλλά και προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος έστειλε  ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς για τον κ. Μπογδάνο, απάντησε πως είναι καταδικαστέες συμπεριφορές σαν και αυτές που αφορούσαν στη δημοσιοποίηση ονομάτων ανήλικων παιδιών, και σημείωσε πως στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν την αρχή αυτή. Ως εκ τούτου, η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ο ίδιος αναγνώρισε μεν το λάθος, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις γονικές παροχές

«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε αναλυτικά, τεκμηριωμένα και πειστικά το άλμα ευημερία που επιχειρείται μέσω των αναπτυξιακών πολιτικών μας. Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε ότι υπάρχει όχι μόνο ένα σχέδιο ασφαλούς διέλευσης από τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουμε αλλά και ένα ολιστικό πλάνο αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών με έμφαση στη νεολαία, στη μεσαία τάξη και στο περιβάλλον», είπε.

Επεσήμανε ότι η αντιπολίτευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Απόδειξη ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον πήχη είναι η κριτική που κάνει στο μέτρο για τις γονικές παροχές»,  υπογράμμισε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάργηση για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών των φορολογικών επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις γονικής παροχής και δωρεάς ακινήτων και μετρητών στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα ξεζούμισε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός πέρα από την οικονομική τους διάσταση έχουν και μια σαφή αξιακή στόχευση. «Την επιβράβευση του μόχθου των οικογενειών», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα