Οικονόμου:  Πρόωρη η συζήτηση περί απαγόρευσης στις ελληνικές ομάδες να παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

«Είναι μονόδρομος για τους προέδρους των ΠΑΕ να συνεργαστούν με την Πολιτεία, διότι έχουν συμφέρον και υποχρέωση οι ίδιες οι ομάδες να ξαναγυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα», τόνισε για τα νέτρα κατά της οπαδικής βίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, χαρακτήρισε πρόωρη κάθε συζήτηση περί απαγόρευσης στις ελληνικές ομάδες να παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως είχε κάνει η Θάτσερ στην Αγγλία τη δεκαετία του ’80.

Σύμφωνα με τον ίδιον, τα νέα μέτρα «σηματοδοτούν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση της βίας και με τη μορφή της οπαδικής, η οποία είναι μια “ομπρέλα” στη βία που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα στις νέες γενιές».

«Έπρεπε να γίνει αυτή η κίνηση για να υπάρξει ένας εξορθολογισμός τόσο ως προς την ορθή λειτουργία των Συνδέσμων και των σωματείων που είναι φίλα προσκείμενοι σε διάφορες ομάδες. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρχαν διάφορες εισηγήσεις κατά καιρούς, αλλά για μια σειρά λόγους δεν υπήρχε η αναγκαία πρωτοβουλία και αποφασιστικότητα ως προς τη λήψη ενός ολιστικού πακέτου μέτρων. Αυτό τολμά η κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα