Οικονόμου: Υπάρχει σχέδιο για την σύλληψη των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας και για τον κορωνοϊό τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε να μη χρειαστεί να πάμε lockdown

Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ο σχεδιασμός για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Οικονόμου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπάρχουν εδώ και καιρό για σχεδιασμό για συλλήψεις των χρυσαυγιτών τονίζοντας ότι «πάνω από όλα αναμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις».

Σε ότι αφορά στα μέτρα για τον κορωνοϊό, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι στις πιο επιβαρυμένες περιοχές γίνονται και περισσότεροι έλεγχοι και η αστυνομία επιβάλει και πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις, ενώ όπου συντρέχουν οι λόγοι, εφαρμόζονται και οι διατάξεις του ποινικού κώδικα. Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε να μη χρειαστεί να πάμε σε ολοκληρωτικό lockdown.

Σε ότι αφορά στις τεράστιες ουρές που καταγράφονται συνεχώς έξω από την υπηρεσία ασύλου στην Κατεχάκη, ο Λευτέρης Οικονόμου ανέφερε ότι είναι δύσκολο να εξομαλυνθεί η κατάσταση καθώς είναι περίπτωση με δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Υπάρχει αστυνομία αλλά υπάρχει και προσπάθεια επικοινωνίας με τους αλλοδαπούς σημείωσε. Εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εκ νέου καθώς η υπηρεσία είχε κλείσει λίγες μέρες λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε υπάλληλους ενώ μεταβαίνουν πολλοί άνθρωποι χωρίς να έχουν ραντεβού, καθώς ανησυχούν ότι δε θα προλάβουν να εφοδιαστούν με τα χαρτιά τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα