Όλα τα σενάρια για τον υποβιβασμό

Από την αρχή του πρωταθλήματος οι περισσότεροι τόνιζαν πως το λεγόμενο… μαξιλαράκι για την σωτηρία θα ήταν το πολύ οι 33 βαθμοί. Ωστόσο αυτό άλλαξε και πλέον ακόμα και οι 38 μπορεί να μην φτάσουν.

Αυτό φυσικά έχει να κάνει με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής. Μιας αγωνιστικής που θα κρίνει τα πάντα στην ουρά, με πέντε ομάδες να παλεύουν για να μην ακολουθήσουν τον Άρη στην Football League, αλλά και για να μην μπουν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ.

Τριπλή ισοβαθμία στους 38

Από τις πέντε ομάδες, αυτός που βρίσκεται στην με διαφορά καλύτερη θέση, είναι ο Πανιώνιος, καθώς εκτός του ότι κρατάει την τύχη στα χέρια του, θα πρέπει να γίνουν σημεία και τέρατα για να μην μείνει. Αρχικά η ομάδα της Νέας Σμύρνης απλά θέλει έναν βαθμό με τον Πλατανιά εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική. Αν το κάνει θα φτάσει στους 39 και θα σωθεί, ότι και να γίνει στα άλλα ματς. Αν δεν γίνει αυτό όμως και χάσει από τον Πλατανιά θα περιμένει να δει τι θα γίνουν στα άλλα αποτελέσματα, με την Βέροια να παίζει εντός με τον Αστέρα την Ξάνθη εντός με τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα εκτός με τον Ολυμπιακό.

Αν κερδίσουν και οι τρεις ή έστω οι Βέροια και Ξάνθη θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία, στην οποία ο Πανιώνιος βρίσκεται σε άσχημη θέση, μιας και στα ματς του με Ξάνθη και Βέροια έχει μαζέψει 4 βαθμούς, έναντι 6 της ομάδας της Ημαθίας και 7 των Ακριτών. Από την άλλη εάν στη Νέα Σμύρνη οι «κυανέρυθροι» με τους Χανιώτες αναδειχθούν ισόπαλοι, θα μείνουν σίγουρα και οι δύο, μιας και ακόμα και να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και πάλι στους 38, αυτή την φορά με τους Βέροια, Πλατανιά και Ξάνθη, τότε μένουν οι Κρητικοί.

Θα υπάρξει ακόμα και μπαράζ

Όσον αφορά τώρα τις ομάδες εκτός Πανιωνίου. Ο Πλατανιάς μένει με ισοπαλία στην Νέα Σμύρνη, καθώς ευνοείται σε τριπλή ισοβαθμία όπως αναφέραμε. Αν οι Χανιώτες έρθουν ισόπαλοι και δεν κερδίσει κάποια από της Βέροια και Ξάνθη, τότε για να κινδυνέψει θα πρέπει ο Απόλλωνας να κερδίσει μέσα στο Καραϊσκάκης τον Ολυμπιακό. Σε αυτή την περίπτωση, οι Κρητικοί σε πιθανή ισοβαθμία με Ξάνθη μένουν αυτοί και πέφτει ο Άρης, η Βέροια και οι ακρίτες πάνε μπαράζ με την τρίτη της Football League. Αν όμως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κερδίσει τους «ερυθρόλευκους», χάσει η Ξάνθη από τον Παναθηναϊκό και κερδίσει η Βέροια τον Αστέρα, θα έχουμε τον Άρη τελευταίο, την Ξάνθη να πέφτει απευθείας και να γίνεται μπαράζ ανάμεσα σε Πλατανιά και Βέροια για το ποια ομάδα θα διεκδικήσει στην συνέχεια την παραμονή της.

Μένει ο Απόλλωνας αν…

Πάμε τώρα στον Απόλλωνα και το πως μπορεί να μείνει. Αρχικά αν κερδίσει μέσα στον Πειραιά τον Ολυμπιακό, ότι και να γίνει στα άλλα ματς οι «κυανόλευκοι» μένουν. Αν πάρουν έστω και έναν βαθμό και χάσει ο Πλατανιάς από τον Πανιώνιο, θα φτάσουν τους Κρητικούς με τους οποίους έχουν ηττηθεί με 2-0 εκτός έδρας και έχουν κερδίσει με 3-1 εντός, οπότε είναι από πάνω. Αν γίνει αυτό και κερδίσουν οι Βέροια και Ξάνθη, τότε θα έχουμε τον Άρη και τον Πλατανιά απευθείας και τον Απόλλωνα μπαράζ.

Τριπλή στους 36 βαθμούς

Και επειδή πραγματικά γίνεται χαμός με τα σενάρια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν ακόμα και τριπλή ισοβαθμία στους 36. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να χάσει ο Απόλλωνας από τον Ολυμπιακό και να αναδειχθούν ισόπαλες οι Βέροια και Ξάνθη με Αστέρα και Παναθηναϊκό εντός έδρας αντίστοιχα. Εκεί θα έχουμε την Ξάνθη με 6 βαθμούς να μένει και την Βέροια με 4 αλλά με χειρότερο συντελεστή να πέφτει μαζί με τον Άρη και τον Απόλλωνα να μένει.

Μπορεί και νέο μπαράζ

Και πάμε τώρα στην περίπτωση του να υπάρξει και άλλο μπαράζ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να χάσει ο Απόλλωνας να φέρει ισοπαλία η Βέροια και να χάσει ή να κερδίσει η Ξάνθη. Αν χάσουν οι ακρίτες θα πέσουν μαζί με τον Άρη και η «βασίλισσα του βορρά» μαζί με τους «κυανόλευκους» θα παίξουν μπαράζ για να δούνε παραμονής. Αν κερδίσει η Ξάνθη, χάσει ο Απόλλωνας και αναδειχθεί ισόπαλη η Βέροια, θα πέσει απευθείας ο Άρης και θα υπάρξει μπαράζ Απόλλωνα και Βέροιας για να δούμε ποια θα ακολουθήσει τους «κίτρινους» και ποια θα παίξει σε μπαράζ την σωτηρία της. Όσον αφορά την διπλή ισοβαθμία, ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ξάνθη που μπορεί να έρθει αν οι ακρίτες αναδειχθούν ισόπαλοι με τον Παναθηναϊκό και χάσει η κερδίσει η Βέροια, η ομάδα της Ριζούπολης υπερτερεί, οπότε αν κερδίσει η Βέροια, θα πέσει η Ξάνθη μαζί με Άρη και θα παίξει μπαράζ ο Απόλλωνας, ενώ αν χάσει η Βέροια, θα πέσει αυτή μαζί με Άρη και θα παίξει μπαράζ για να μείνει η Ξάνθη.

Η βαθμολογία

Πανιώνιος 38

Πλατανιάς 37

Απόλλων Σμύρνης 36

Βέροια 35

Ξάνθη 35

 

Τελευταία αγωνιστική

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης

Πανιώνιος-Πλατανιάς

Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης

Ξάνθη-Παναθηναϊκός

 

Τα μεταξύ τους παιχνίδια

Βέροια-Απόλλων 1-1

Απόλλων-Βέροια 0-0

 

Πλατανιάς-Απόλλων 2-0

Απόλλων-Πλατανιάς 3-1

 

Ξάνθη-Απόλλων 3-2

Απόλλων-Ξάνθη 2-0

 

Πλατανιάς-Ξάνθη 3-0

Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3

 

Πλατανιάς-Βέροια 2-2

Βέροια-Πλατανιάς 2-2

 

Ξάνθη-Βέροια 3-0

Βέροια-Ξάνθη 3-2

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα