Ολα ανοιχτά για το εισιτήριο των 5 ευρώ στον ΠΕΔΥ

Στον τ/σ ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως «όλα είναι πιθανά στον τόπο αυτό» και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί τελικά το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.

«Να δούμε πρώτα πώς θα ρυθμίσουμε το σύστημα και μετά έχουμε χρόνο… Πάντως μοντέλο χωρίς εισιτήριο δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Τόνισε ότι το εισιτήριο, είναι θέμα έλεγχου της ροής, δεν είναι μόνο θέμα είσπραξης, ενώ ανέφερε ότι οι ανασφάλιστοι στη χώρα μας, Έλληνες και αλλοδαποί είναι 2,6 εκατ. συνολικά. Σε ό,τι αφορά την πρόταση του Δημήτρη Κρεμαστινού να βρεθούν τα 5 ευρώ από τα τυχερά παίγνια, λαχεία κλπ ο κ. Γεωργιαδης διερωτήθηκε γιατί δεν συνέβη αυτό επί υπουργίας Λοβέρδου, οπότε μπήκαν τα 5 ευρώ στα Νοσοκομεία. «Το 2011 ψηφίστηκε ο νόμος γιατί δεν έκανε πρόταση τότε ο κ. Κρεμαστινος; Μπορεί να άλλαξε γνώμη…» τόνισε.

Οι επιδόσεις κάθε κλινικής, με το ποσοστό θνησιμότητας, θα δημοσιεύονται και ο ασθενής θα επιλέγει σε ποια θέλει να νοσηλευτεί κατά το αμερικανικό σύστημα, πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτό το σύστημα βάζει τους γιατρούς σε λογική να είναι καλύτεροι και θα δίνει δυνατότητα στους ασθενείς να επιλέγουν, εξήγησε.

«Είναι αληθές ότι υπάρχουν κενά σε πολλά νοσοκομεία με τις προσλήψεις θα τα καλύψουμε» παραδέχθηκε εξάλλου ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης