Όλα καλά τα είδε ο Κλάτενμπεργκ στα ματς της 23ης αγωνιστικής

Όλα καλά τα είδε σε επίπεδο διαιτησίας ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής, στα οποία θα μπορούσε να γίνει ανάλυση για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ως εκ τούτου το βίντεο του Άγγλου προέδρου της ΚΕΔ, είχε διάρκεια μόλις 1:22’ και επικεντρώθηκε στη φάση με το ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο. Ο Κλάτενμπεργκ αναφέρθηκε στην τετράλεπτη καθυστέρηση που υπήρξε στην εξέταση της φάσης από την ομάδα VAR (Ευαγγέλου, Απτόσογλου), τονίζοντας πως αυτή οφείλονταν στο γεγονός ότι ένας επιτιθέμενος του Παναθηναϊκού κάλυπτε τον προτελευταίο αμυντικό του Παναιτωλικού και ως εκ τούτου ο VAR δεν είχε ξεκάθαρο σημείο αναφοράς για να εφαρμόσει την τρισδιάστατη τεχνολογία.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ τόνισε πως ο VAR προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αρκετές κάμερες, αλλά καμία δεν του έδωσε τη δυνατότητα να εφαρμόσει την τεχνολογία γραμμής. Κατόπιν τούτων η ομάδα VAR κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο βοηθός διαιτητής είχε κάνει λάθος στην υπόδειξή του για οφσάιντ.

Η ΚΕΔ επισημαίνει ότι αυτές είναι σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό οι αξιωματούχοι του αγώνα να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς τη χρήση του VAR, ακριβώς γιατί μπορεί να συμβούν και τέτοια περιστατικά. Στην ουσία της φάσης, δηλαδή στην υπόδειξη του οφσάιντ, η ΚΕΔ συμφωνεί με τον βοηθό και τον διαιτητή Παπαδόπουλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα