Όλγα Κεφαλογιάννη: Αναγκαία η στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι πλέον, στόχος θα πρέπει να είναι μια μεγάλη επιστροφή του 2021 μετά την υγειονομική κρίση

Την ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό επεσήμανε η Όλγα Κεφαλογιάννη επισημαίνοντας πως βασικός, πλέον, στόχος θα πρέπει να είναι μια μεγάλη επιστροφή του 2021. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό CRETA η πρώην Υπουργός έθεσε ως βασική προτεραιότητα την ανάγκη να επιδοτηθεί η εργασία, να δοθούν φορολογικά κίνητρα και να μειωθεί ο Φ.Π.Α., έτσι ώστε την επόμενη σαιζόν, όπως είπε, να είναι όλοι στις θέσεις τους».

Η βουλευτής A’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τον τουρισμό ως άυλο κεφάλαιο για τη χώρα τη θετική φήμη της Ελλάδας στο εξωτερικό, που προέκυψε από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Αναφερόμενη στη φετινή θερινή τουριστική σαιζόν η κα Κεφαλογιάννη ξεκαθάρισε πως όλα θα κριθούν από τις υγειονομικές εξελίξεις, τονίζοντας πάντως πως στην παρούσα φάση θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο και όχι να καλλιεργούνται προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα.

«Είναι βέβαιο πως η φετινή σαιζόν θα έχει προβλήματα. Η Ελλάδα πλήττεται περισσότερο από άλλες χώρες που έχουν οδικό τουρισμό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών επισκέπτεται τη χώρα αεροπορικώς. Όμως αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να προετοιμαστούμε για τη μεγάλη επιστροφή το 2021, οπότε και θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τη φήμη μας που έχει δυναμώσει στο εξωτερικό και να θέσουμε στο μεταξύ πιο υψηλούς ποιοτικούς στόχους ως προς τον τουρισμό που προσελκύουμε, με ταυτόχρονη βελτίωση του προϊόντος που προσφέρουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα