Όλο το παρασκήνιο για την εκλογή προέδρου στη Super League


Έκανε μεγάλο αγώνα ο Βασίλης Γκαγκάτσης για να αποτρέψει την υποψηφιότητα και κατ’ επέκταση την ήττα του γιου του, Μάκη, στις εκλογές της Super League για τον διάδοχο του Βαγγέλη Μπαταγιάννη. Ο έκπτωτος διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού κίνησε γη και ουρανό για να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση.

Το τηλέφωνό του πήρε φωτιά. Μέχρι και τον Πανουργιά Παπαϊωάννου ως συναινετικό πρόεδρο προώθησε ο Βασιλομπίλαρος, ο οποίος δεν ήθελε τον γιο του υποψήφιο για την ηγεσία της λίγκας. Του το είχε πει και προ διμήνου, όταν για πρώτη φορά τέθηκε από τον ΠΑΟΚ η προοπτική να διεκδικήσει ο Μάκης την προεδρία επειδή στη Θεσσαλονίκη εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για τον Μπαταγιάννη.

Τότε ο Βασίλης διεμήνυσε πως δεν χωράει η διοργανώτρια και δεύτερο Γκαγκάτση. «Θα κινήσουν γη και ουρανό για να με διώξουν», έλεγε και έπεισε τον γιο του να αρνηθεί την πρόταση του Ιβάν.

Τότε, βέβαια, δεν είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη και ήλπιζε ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ πως θα τη σκαπούλαρε εάν δεν προκαλούσε ακόμα περισσότερο με την εκλογή του Μάκη.

Όταν παραιτήθηκε ο Μπαταγιάννης και έθεσε υποψηφιότητα ο Λυσάνδρου, ο Βασίλης ένιωσε πως τον έζωναν τα φίδια. Η διαρροή για το ενδιαφέρον της Κάτιας Κοξένογλου έμοιαζε με σανίδα σωτηρίας, αλλά τα κουκιά δεν έβγαιναν στον Σαββίδη και έτσι το αφεντικό του ΠΑΟΚ επέλεξε να σπρώξει τα ρέστα του με την υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση.

Ο πατέρας του τελευταίου που γνώριζε ότι ο Λυσάνδρου είχε εξασφαλίσει τα κουκιά αμέσως αναζήτησε εναλλακτική επιλογή. Προώθησε τον μεγαλομέτοχο της Λαμίας, αλλά δεν του έκατσε η συναίνεση.

Έτσι, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ κέρδισε την ψηφοφορία και με τη στήριξη του Ολυμπιακού. Με αντάλλαγμα, βέβαια, την αποπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση από τη Super League. Ο κύβος ερρίφθη.

Διαβάστε επίσης