Όλοι ΑΝΤ1 σήμερα, παίζει η «Μακεδονία» του Αλέξη με την Ουκρανία

Σήμερα Πέμπτη στις 4 μην ξεχάσουμε ν’ απολαύσουμε την «Μακεδονία» να παίζει με την Ουκρανία στο Βουκουρέστι για το EURO 2021. Θα είναι ωραίο παιχνίδι. Και πρέπει να το δουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Οι Σκοπιανοί που έφεραν βόλτα με την Ελλάδα με το όνομα, θα έχουν στις φανέλες τους τρία γράμματα. «ΦΦΜ». Δηλαδή, Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Μακεδονίας». Σκέτο. Ούτε βόρεια, ούτε δυτική, ούτε ανατολική.

Έγινε τίποτα από τις συνεχείς διαμαρτυρίες στην UEFA; Απολύτως τίποτα. Μίλησε ο Θοδωρής Ζσγοράκης με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη μπας κι αλλάξει τίποτα; Μπα, κομμάτι δύσκολο. Κάτι κυβερνητικοί τον έψαχναν τον Θόδωρο, αλλά τι μπορούσε να κάνει; Να έστελνε τους Σκοπιανούς να ράψουν άλλες φανέλες;

Έστειλε και μία απάντηση η UEFA ότι εμείς δεν μπλέκουμε σε διακρατικές αντιπαλότητες και καθάρισε. Σιγά, μην κάτσει ν’ ασχοληθεί, γιατί ο Τσίπρας υπόγραψε συμφωνία στις Πρέσπες που δεν υποχρέωνε την εθνική τους ομάδα να αλλάξει ονομασία.

Ούτε την νοιάζει την UEFA αν ο Κυριάκος θέλει να περάσει από την Βουλή τις συμβάσεις και να τσινάνε βορειοελλαδίτες βουλευτές και δυο πρώην πρωθυπουργοί, Σαμαράς και Καραμανλής το ξέκοψαν ότι δεν θα τις ψηφίσουν. Ούτε φυσικά, θ’ ασχοληθεί η UEFA με τον Δένδια που έστειλε επιστολή στον Οσμάνι των ΥΠΕΞ των Σκοπίων κι αυτός απάντησε ότι δεν προβλέπεται αλλαγή ονόματος της ομοσπονδίας, παρά μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων.

Αφού δεν γίνεται τίποτα, λοιπόν, ας στηθούνε όλοι στην τηλεόραση για να απολαύσουν το θέαμα. Να θυμηθεί κι ο Αλέξης τι έλεγε από βήματος Βουλής, ότι δεν θα μπορούν οι Σκοπιανοί να χρησιμοποιούν για κανέναν λόγο το όνομα «Μακεδονία». Και που δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση ο Αλέξης, ούτε έγραψε κάτι σχετικό στο twitter.

Να θυμίσουμε ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών, η γειτονική χώρα… μετονομάστηκε σε Βόρεια Μακεδονία. Για να μην μπερδευτούμε, το γράφουμε. Η ίδια χώρα είναι με την «Μακεδονία»

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα