Όλοι αθώοι για την υπόθεση «Koriopolis»

Το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων αποφάσισε, τελεσίδικα, σήμερα την αθώωση των Αχιλλέα Μπέου, Δημήτρη Μπάκου, Γιώργου Μποροβήλου, Γιάννη Κομπότη κι όσους κατηγορούνταν για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία στην υπόθεση, που είναι γνωστή με το όνομα «Koriopolis».

Μετά από ακροαματική διαδικασία έξι μηνών, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των κατηγορουμένων για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία!
Αναλυτικά απαλλάχτηκαν των κατηγοριών οι Κομπότης, Μπέος, Μπάκος, Μποροβήλος ενώ ένοχος κρίθηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων. Απαλλακτική πρόταση λόγω αμφιβολιών υπήρχε και για τον πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης Νίκο Χάλκο.

Συνολικά, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή 11 ατόμων με τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η εισαγγελέας της έδρας, Ευδοκία Πούλου, είχε προτείνει την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορούμενους, που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, αφού οι υπόλοιποι που αντιμετώπισαν την κατηγορία μόνο για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα έχουν απαλλαχθεί, αλλά η απόφαση ήταν τελικά διαφορετική.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών επέβαλε τις παρακάτω ποινές στους 11 ενόχους του Koriopolis:

Τσακογιάννης 27 μήνες
Καρακούλιας 18 μήνες
Βυθοπούλου 18 μήνες
Δημόπουλος 20 μήνες
Ζαβαντίας 12 μήνες
Γεωρτσιάκος 18 μήνες
Ντότσης 18 μήνες
Σιδηρόπουλος 15 μήνες
Τσεκερίδης 12 μήνες
Γαλαίος 12 μήνες
Διγώνης 12 μήνες

Όλοι με τριετή αναστολή πλην Τσακογιαννη (εξαγοράσιμη ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα).

Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα