Όλοι περιμένουν την μεγάλη κίνηση

Όσο πλησιάζουμε προς το Συνέδριο της Ν.Δ., τόσο αυξάνεται και το ενδιαφέρον των στελεχών της Κεντροδεξιάς σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα λάβει ο Αντώνης Σαμαράς για την ανασυγκρότηση του χώρου, αλλά και για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Τόσο καιρό έχουν υπάρξει πλείστες διαρροές από πολλούς συνεργάτες, όμως επί της ουσίας ουδείς γνωρίζει ποια ακριβώς είναι τα σχέδια του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Και όσοι ισχυρίζονται τα περί αντιθέτου, μάλλον κοιμούνται και οι ίδιοι τον ύπνο του δικαίου.

Πάντως όλοι περιμένουν την μεγάλη κίνηση, όπως χαρακτηριστικά λένε. Μία κίνηση, που δεν θα ενισχύσει μόνο τη Ν.Δ. και την Κεντροδεξιά, αλλά θα προκαλέσει την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.
Μάλιστα σε αυτό συνηγορούν και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Κεντροαριστερά.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμφωνούν στο ιταλικό μόρφωμα της Ελιάς, όμως το κάθε κόμμα θέλει αυτό να είναι ο επικεφαλής της συμπόρευσης. Στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας υπάρχουν πολλές κινήσεις, που είναι άστεγες, αλλά και περισσότερα άτομα, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην κεντροαριστερά τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Και όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες, δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο διάσπασης.

Οπότε όλα συγκλίνουν, πως είναι η κατάλληλη περίοδος για να επιτευχθεί το όραμα Σαμαρά για νέα πολιτική σκηνή, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας. Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται πως στο ταξίδι προς την Κίνα ο Αντώνης Σαμαράς συζήτησε αναλυτικά με τον Δ. Αβραμόπουλο όλα τα ενδεχόμενα. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν, εάν όντως θα υπάρξει μεγάλη κίνηση ή θα μείνουμε και πάλι σε επίπεδο συζητήσεων και ζυμώσεων.

Οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού ισχυρίζονται ότι έχει πλήρη επίγνωση της εικόνας που παρουσιάζει η κυβέρνηση και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του με «συνδυασμένες αποφάσεις στην κυβέρνηση και στο κόμμα». Σε κανέναν δεν εκδηλώνει τις προθέσεις του. Απλώς συζητεί με τους συνεργάτες του και ορισμένους υπουργούς και αναμένει την κατάλληλη ευκαιρία να εκδηλώσει τις πρωτοβουλίες του.
Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ, εν όψει του συνεδρίου της, λένε πως βαίνει από το καλό στο καλύτερο, καθώς αναμένονται επιστροφές στελεχών, ενώ δεν υπάρχουν και κινήσεις που συνιστούν εσωκομματική αντιπολίτευση.

M.K.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα