Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις στη δίκη Τσοχατζόπουλου

«Να μην ακούσουν τις Σειρήνες» της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και να αποδώσουν δικαιοσύνη, ζήτησε από τους δικαστές που εκδικάζουν την υπόθεση για τις “χρυσές μίζες” από εξοπλιστικά προγράμματα ο Θόδωρος Παναγόπουλος, συνήγορος της δικηγόρου που εμπλέκεται στα της εταιρείας Nobilis (βρίσκεται πίσω από το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου).

“Υπάρχει μια σατανική σύμπτωση στην ιστορία αυτή”, υποστήριξε ο συνήγορος στην αγόρευση του επισημαίνοντας ότι: «Το συμβόλαιο της Αρεοπαγίτου, είναι το πρώτο της συμβόλαιο! Αυτή είναι η “έμπειρη δικηγόρος” που λέει το παραπεμπτικό βούλευμα… Μέχρι το 1999, δεν είχε καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, ήταν φοιτήτρια στο εξωτερικό.

Όλες τις συνεννοήσεις κατά την αγορά του ακινήτου από την Torcaso, το 2001, τις έκανε ο πατέρας της (σ.σ.: δικηγόρος, στο γραφείο του οποίου εργαζόταν η κατηγορούμενη). Πως ήταν δυνατόν, λοιπόν, να γνωρίζει η κοπέλα αυτή ότι πίσω από τη Nobilis βρίσκεται ο Τσοχατζόπουλος; Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι κάποιος το είχε πει στον πατέρα της, και εκείνος – αν και γνώριζε ότι πρόκειται για λεφτά παθητικής δωροδοκίας πολιτικού προσώπου-, την παρότρυνε να παρασταθεί στο συμβόλαιο. Είναι δυνατόν;».

Και πρόσθεσε : «Αν έχουμε να κάνουμε με κλωνοποίηση ποινικής ευθύνης, τότε εντάξει… Μπορούμε να λέμε ότι οι κατιόντες φέρουν ευθύνη για αυτά που πράττουν οι γονείς τους». Την Παρασκευή αναμένεται η αγόρευση του εκ των βασικών κατηγορουμένων, πρώην στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου και επί χρόνια γενικού γραμματέα εξοπλιστικών, Γιάννη Σμπώκου.

Διαβάστε επίσης