Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τους Έλληνες της Μ. Βρετανίας

Η καταμέτρηση θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στην χώρα μας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας των Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας για τις ευρωεκλογές της Ελλάδας όπου και παρατηρήθηκε αύξηση των εγγεγραμμένων, που ψήφισαν το βράδυ του Σαββάτου. Η καταμέτρηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε αύξηση των εγγεγραμμένων Ελλήνων ψηφοφόρων της Βρετανίας που ψήφισαν για τις παρατηρήθηκε στην φετινή εκλογική διαδικασία. Συγκεκριμένα από τους 1.404 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 1.002, ενώ αντίστοιχα στις ευρωεκλογές του 2014 οι εγγεγραμμένοι ήταν 629 και είχαν ψηφίσει οι 471. Οι Έλληνες που έδειξαν ενδιαφέρον να εγγραφούν και να ψηφίσουν φέτος, προήλθαν από όλη τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης.

Η καταμέτρηση με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα

Η ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου δέχθηκε με πρωτόκολλο παραλαβής -όπως προβλέπει σχετικά η εγκύκλιος- ψηφοδέλτια από 24 κόμματα, ενώ την διαδικασία επέβλεψε ένας επόπτης και δύο δικαστικοί αντιπρόσωποι, που ορίστηκαν από την Ελλάδα, καθώς και μέλη της εφορευτικής επιτροπής που αναδείχθηκαν με δημόσια κλήρωση από τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Τα δύο εκλογικά τμήματα επισκέφτηκαν εκπρόσωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ. Τα ψηφοδέλτια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, όπου η διαλογή και καταμέτρησή τους θα γίνει από το εφετείο, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης