Ολοκληρώνεται το σίριαλ

Το ΔΣ της ΕΠΟ είναι έτοιμο να πάρει την οριστική απόφαση για τον υποβιβασμό τριών ομάδων από τη Super League, συνεδριάζοντας την Δευτέρα μετά και τη δέσμευση που ζήτησε και πήρε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Φτάσαμε σχεδόν στη νέα χρονιά κι ακόμα κανείς δεν γνωρίζει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Super League στο τέλος της φετινής σεζόν. Η… παρωδία, ωστόσο, αναμένεται να τελειώσει με την αρχή της νέας εβδομάδας, μετά και τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ που θα γίνει τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην απόφασή της για υποβιβασμό τριών ομάδων από τη Super League, κάτι που θα δικαιώσει και τη θέση της Football League.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να πάρει, επιτέλους, την απόφασή της η Ομοσπονδία, χρειάστηκε η δέσμευση από πλευράς Super League ότι δεν θα γίνει καμία προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής. Πράγματι, η Λίγκα έδωσε τη συγκατάθεσή της και τόνισε πως θα αποδεχθεί όποια απόφαση πάρει το ΔΣ της ΕΠΟ, προκειμένου να πάρει τέλος η φαρσοκωμωδία και να σταματήσει η κατάσταση που δυσφημεί διαρκώς το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς είναι αδιανόητο να έχουν παιχθεί ήδη 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και να μην γνωρίζει κανείς τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν!

Από εκεί και πέρα, στο ΔΣ της ΕΠΟ το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η επικύρωση του πλάνου της επόμενης τριετίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις προτάσεις ήδη να έχουν κατατεθεί. Η πρώτη και σημαντική αλλαγή που αναμένεται να έχουμε, είναι η μείωση των ομάδων της Super League αλλά και της Football League, με το πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα να έχει από τη σεζόν 2015-2016, 16 ομάδες, και το δεύτερο να έχει έναν όμιλο των 18 ομάδων…

Διαβάστε επίσης